Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/83381/bandancius-del-savo-amziaus-instagram-apgauti-paauglius-nuo-siol-pasitiks-trys-kliutys/spausdinti/

Bandančius dėl savo amžiaus „Instagram“ apgauti paauglius nuo šiol pasitiks trys kliūtys

Publikuota: 2022-06-28 11:26
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Kompanijai „Meta“ priklausanti programėlė „Instagram“ ieško priešnuodžių paauglių bandymams gudrauti dėl savo amžiaus. Šiuo metu bandomas naujas amžiaus tikrinimo metodas – vaizdo asmenukės su veido analizės programine įranga.

Bandančius dėl savo amžiaus „Instagram“ apgauti paauglius nuo šiol pasitiks trys kliūtys
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Kai kurie „Instagram“ vartotojai bando apeiti 13+ amžiaus taisyklę, įrašydami klaidingą savo gimimo datą, skelbia BBC.

Tačiau tai bandantiems padaryti JAV paaugliams dabar bus pasiūlyti trys būdai amžiui patvirtinti: įkelti asmens tapatybės dokumentą, paprašyti trijų suaugusių naudotojų už juos laiduoti arba padaryti vaizdo asmenukę.

„Meta“ (buvusi „Facebook“) tikisi, jog naujieji metodai užtikrins, kad paaugliai „Instagram“ patirtų „amžių atitinkančią patirtį“.

Technologijų milžinė anksčiau yra sulaukusi kritikos dėl paauglių ir vaikų saugumo savo platformose.

Pernai kelios JAV valstijos, reaguodamos į buvusios „Facebook“ darbuotojos Frances Haugen nutekintus duomenis, tikrino „Instagram“ dėl vaikų patirties nuotraukų dalijimosi programėlėje.

„Childnet“ vykdomasis direktorius ir Jungtinės Karalystės saugesnio interneto centro direktorius Willas Gardneris BBC teigė, kad naujasis „Meta“ sprendimas teikia vilčių. Pasak jo, tai gali padėti apsaugoti vaikus nuo jiems netinkamo turinio ir paversti jų patirtį internete tinkamesnę jų amžiui.

Šį mėnesį „Instagram“ paauglių vartotojų tėvams ir globėjams buvo pristatytos papildomos priemonės, kad jie galėtų prižiūrėti, kaip jų vaikai naudojasi „Instagram“.

Dabar jie gali nustatyti laiko apribojimus ir peržiūrėti išsamią informaciją apie tai, ką jų vaikas veikia platformoje.

Vaizdo asmenukės ir vyresniųjų laidavimas

Vaizdo asmenukės tapo populiariu skaitmeninių platformų, pavyzdžiui, internetinės bankininkystės programėlių, būdu patikrinti naudotojų amžių ar tapatybę.

Šiuo metu „Instagram“ naudoja vaizdo asmenukes kaip vieną iš būdų tam, kad vartotojai patvirtintų savo tapatybę, jei netyčia užblokuoja savo paskyrą.

Bendrovė „Meta“ bendradarbiauja su Jungtinės Karalystės skaitmeninės atpažinties paslaugų teikėja „Yoti“, kurios technologija nustato amžių analizuodama žmogaus veidą ir veido bruožus.

Gegužės mėnesį paskelbtoje naujausioje ataskaitoje teigiama, kad ši technologija tiksliai nustato 6-12 metų amžiaus vaikus, o jos paklaida siekia 1,36 metų. Paklaida nustatant 13-19 metų amžiaus žmones – 1,52 metų.

„Meta“ teigimu, abi bendrovės, vos patvirtinus vartotojo amžių, atvaizdą ištrins.

Tuo tarpu socialinis laidavimas leidžia naudotojams paprašyti trijų bendrų sekėjų patvirtinti jų amžių. Asmenys, kurių prašoma patvirtinti, kiek naudotojui metų, turi būti ne jaunesni nei 18 metų ir tuo metu negali laiduoti už kitus vartotojus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!