Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/83361/samsung-turi-daugiau-kaip-50-mln-neparduotu-telefonu/spausdinti/

„Samsung“ turi daugiau kaip 50 mln. neparduotų telefonų

Publikuota: 2022-06-26 17:32
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Iš Korėjos pranešama, kad „Samsung“ turi per daug neparduotų telefonų. Telefonų atsargų sandėliuose iš tiesų yra daugiau nei 50 mln. Šios stulbinančios atsargos atsirado pas platintojus. Tai telefonai, kurie tiesiog stovi ir laukia, kol bus nupirkti, bet, matyt, jų nori per mažai žmonių. Teigiama, kad A serijos vidutinės klasės įrenginiai užima didžiulę dalį šių įstrigusių atsargų, tikriausiai todėl, kad jie nėra pakankamai patrauklūs, kad išskristų iš kitų telefonų.

„Samsung“ turi daugiau kaip 50 mln. neparduotų telefonų

Šiais metais „Samsung“ siekia į rinką pristatyti apie 270 mln. išmaniųjų telefonų, o 50 mln. sudaro 18 proc. šios sumos. Sveikas atsargų kiekis būtų 10 % arba mažiau, todėl šio pranešimo šaltiniai teigia, kad yra problema su šių sukauptų prietaisų paklausa.

Šių metų pradžioje „Samsung“ per mėnesį pagamindavo apie 20 mln. vienetų, tačiau gegužės mėn. šis skaičius sumažėjo iki maždaug 10 mln. Tai gali būti reakcija į tai, kad per daug vienetų įstrigo atsargose ir matoma maža paklausa. Mažesnė paklausa taip pat privertė „Samsung“ nuo balandžio iki gegužės mėn. 30-70 % sumažinti komponentų užsakymus iš tiekėjų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!