Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/83291/telefonu-pardavimai-europoje-mazejo-12/spausdinti/

Telefonų pardavimai Europoje mažėjo 12 %

Publikuota: 2022-06-20 11:29
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Europos išmaniųjų telefonų rinka patyrė blogiausią pirmąjį ketvirtį per beveik dešimtmetį, o „Counterpoint Research“ analitikai įspėja, kad padėtis dar labiau pablogės, kol pagerės.

Telefonų pardavimai Europoje mažėjo 12 %

Palyginti su pirmaisiais trimis praėjusių metų mėnesiais, rinka smuko 12 %. Buvo parduota tik 49 mln. išmaniųjų telefonų, o tai buvo blogiausias pirmasis ketvirtis nuo 2013 m. Tik vienas iš penkių populiariausių prekės ženklų patyrė augimą – „Realme“ padvigubino savo rinkos dalį.

Samsung ir toliau išlieka geriausiu išmaniųjų telefonų gamintoju Senajame žemyne. Tačiau, palyginti su praėjusių metų pirmuoju ketvirčiu, pardavimai vis dar yra 16 % mažesni. Nors „Apple“ rinkos dalis per metus ir pakilo vienu procentu, tačiau pardavimai sumažėjo 6 %.

Telefonų pardavimai Europoje mažėjo 12 %

Nuosmukį lėmė keli veiksniai – vis dar trūksta komponentų, o tai dar labiau apsunkina su COVID-19 susiję Kinijos blokavimai, taip pat didėja infliacija ir karas Ukrainoje. Karas daro poveikį rinkai keliais būdais. Pirma, „Samsung“ ir „Apple“ pasitraukė iš Rusijos tai sudarė maždaug 6 proc. visų Europoje parduodamų išmaniųjų telefonų. Abi bendrovės pasitraukė baigiantis pirmam ketvirčiui, todėl visas poveikis bus juntamas antrąjį ketvirtį, dėl to telefonų pardavimai gali dar pablogėti

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!