Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/82928/oficialiai-pristatytas-sulenkiamas-mate-xs-2-ismanusis/spausdinti/

Oficialiai pristatytas sulenkiamas „Mate Xs 2“ išmanusis

Publikuota: 2022-05-20 15:28
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos kompanija „Huawei“ surengė spaudos konferenciją, kurios metu pristatė keletą išmaniųjų laikrodžių, o taip pat ir „Mate Xs 2“ sulenkiamą telefoną. Nors pastarasis flagmanas oficialiai debiutavo dar vasario pabaigoje, tačiau į Europą jis atkeliauja tik dabar.

Oficialiai pristatytas sulenkiamas „Mate Xs 2“ išmanusis
Oficialiai pristatytas sulenkiamas „Mate Xs 2“ išmanusis

Pranešama, kad naujausias „Huawei“ sulenkiamas modelis į Europos parduotuvių lentynas atkeliaus jau kitą mėnesį, birželį, o jo kaina prasidės nuo 1 999 eurų. Pirkėjams jis bus prieinamas baltos, juodos bei violetinės spalvų. Daugelis šio sulenkiamo išmaniojo savybių išlieka tokios pačios, tačiau mūsų regione jis veiks su „Qualcomm“ procesoriumi bei „Android“ operacine sistema.

„Huawei Mate Xs“ turi sustiprintą 2 sluoksnių OLED matricos konstrukciją – dviejų poliamidinių plėvelių sumuštinį, kurias tarpusavyje sutvirtina optiškai skaidrus klijų sluoksnis. Atlenkto ekrano įstrižainė išliko 8 colių, o rezoliucija – 2480×2000 pikselių.

Išmaniajame telefone taip pat įmontuota keturgubas kamerų modulis. „Huawei Mate Xs“ pasižymi 40 MP raiškos pagrindiniu jutikliu su f/1,8 diafragma, greta pagrindinės kameros taip pat įmontuotas 8 MP teleobjektyvas, 16 MP plataus kampo sensorius bei gylio jutiklis. Įdomu ir tai, jog šiame flagmane nerasime asmenukėms skirtos kameros. Norint užfiksuoti asmenukę, Jums tereikia sulenkti telefoną ir naudoti galinį ekraną, greta kurio ir įmontuotos visos kameros.

Ištverme rūpinasi 4600 mAh talpos baterija su 66 W greitojo įkrovimo galimybe. Verta paminėti ir tai, jog įkrovimo blokelis su šio standarto palaikymu bus pridedamas kartu su telefonu, todėl nereikės niekuo rūpintis papildomai. „Huawei Mate Xs 2“ veiks su „Qualcomm Snapdragon 888“ procesoriumi bei turės 8 GB arba 12 GB operatyviosios (RAM) bei iki 512 GB vidinės atminties. Naujasis „Huawei“ flagmanas turės EMUI 12 vartotojo sąsają, paremtą „Android 11“.

„Mate Xs“ palaiko kelių langų programas, užtikrinančias intelektualesnę ir dinamiškesnę patirtį. Norėdama išplėsti programų, kuriomis išnaudojamas visas sulenkiamo ekrano potencialas, asortimentą, „Huawei“ bendradarbiauja su pasauliniais kūrėjais, siekdami auginti tokių programų ekosistemą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!