Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/8212/australijoje-bus-ribojamas-fotografavimas-ir-filmavimas-telefonu/spausdinti/

Australijoje bus ribojamas fotografavimas ir filmavimas telefonu

Publikuota: 2007-06-11 08:36
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Plačiai paplitusi praktika naudoti mobiliuosius telefonus nesankcionuotam fotografavimui ir filmavimui privertė Australijos valdžią imtis radikalių priemonių. Šalies parlamentas neseniai priėmė naują įstatymą, kuris iš esmės apriboja mobiliųjų telefonų su foto-video kamera, naudojimą, praneša newsru.com.

Kaip pranešė vienas dokumento rengėjų, Viktorijos valstijos senatorius Robertas Halsas, „aistra mobiliaisiais telefonais slaptai filmuoti Australijoje tapo nacionaline epidemija“.

„Niekas nekalba apie tai, kad nuo šiandienos bus uždrausta fotografuotis, pavyzdžiui, paplūdimyje. Įstatymas taikomas tik tiems asmenims, kurie tuo užsiima neteisėtai“, - pabrėžė senatorius. „Kaip bebūtų, šis įstatymas, patenkins poreikius visų normalių žmonių, norinčių, kad kiti gerbtų jų teisę į privatų gyvenimą“.

Nuo šiol neteisėtas fotografavimas ir filmavimas gali būti baudžiamas pinigine bauda iki 10 tūkst. Australijos dolerių arba laisvės atėmimu iki 6 mėnesių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!