Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/81650/oneplus-atsisako-savybes-kuri-patiko-daugeliui/spausdinti/

„OnePlus“ atsisako savybės, kuri patiko daugeliui

Publikuota: 2022-01-31 16:24
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Leonardas Sindaravičius
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Praėjusių metų viduryje „OnePlus“ paskelbė, kad tampa kitos išmaniųjų telefonų gamintojos – „Oppo“ – dalimi. Kompanija pareiškė, kad tai bus naudinga abiems pusėms ir leis kartu kurti bei tobulintis išmaniuosius telefonus bei jiems skirtą programinę įrangą. Iki tol gyvavusios „OxygenOS“ bei „ColorOS“ buvo pakeistos į panašią programinę bazę, o ateityje kompanijos žadėjo pristatyti unifikuotą operacinę sistemą. Ta diena pagaliau išaušo – „OnePlus“ atsisveikina su fanų pamėgta „OxygenOS“ ir pristato „H₂OOS“.

„OnePlus“ atsisako savybės, kuri patiko daugeliui

Nors oficiali atskleidimo ir viešo platinimo data dar nepaskelbta, žinomas industrijos tarpininkas Mukul Sharma teigia, jog būtent taip vadinsis nauja operacinė sistema. Apie tai liudija ir užregistruotas prekės ženklo „H₂OOS“ pavadinimas – naujoji operacinė sistema bus sukurta „Android 12“ pagrindu ir turėtų pasiekti visus naujesnius „OnePlus“ įrenginius.

Kol kas nėra patvirtinta ir ar „H₂OOS“ programinė įranga iš tikro bus žadėta unifikuota operacinė sistema, ar vis dėlto veiks tik vienos iš gamintojų telefonuose, tačiau jau pernai su „OnePlus 9“ debiutu kompanija Kinijos rinkoje perėjo prie „Oppo“ priklausančios „ColorOS“. Ji nebuvo diegiama globaliu mastu dėl to, kad „Oppo“ nepavyko ištaisyti visų smulkių klaidų.

„OnePlus“ generalinis direktorius Pete Lau patvirtino, jog sunku siūlyti „ColorOS 12“ naujinį telefonams su „HydrogenOS“, nes apart programinių skirtumų, kompanijai tenka tvarkytis ir su vartotojų duomenimis. Pete Lau siekia, kad vartotojų perėjimas prie „ColorOS“ būtų sklandus ir sistemos naujinimo metu nebūtų prarasti jokie asmeniniai failai bei įdiegtos aplikacijos. Būtent dėl to migracijos procesas užima ilgiau nei tikėtasi.

„Oppo“ bei „OnePlus“ siekia, kad užbaigta programinė įranga būtų kuo sklandesnė, kuomet galiausiai pasieks vartotojus, tačiau to dar reikės palaukti – pirmasis „OnePlus“ flagmanas su naująja operacine sistema turi pasirodyti šių metų eigoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!