Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/81625/paaiskejo-kada-ir-kokie-irenginiai-gaus-naujaja-miui-versija/spausdinti/

Paaiškėjo, kada ir kokie įrenginiai gaus naująją MIUI versiją

Publikuota: 2022-01-28 16:27
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos milžinė „Xiaomi“ pademonstravo naujus išmaniuosius telefonus, kurie pažymėti „Redmi“ kompanijos pavadinimu. Pasaulinei rinkai pristatyti naujieji „Redmi Note 11“ serijos įrenginiai, o jų – net keturi. Tačiau tai buvo ne vienintelės naujienos.

Paaiškėjo, kada ir kokie įrenginiai gaus naująją MIUI versiją

Kompanijos atstovai oficialiai pristatė ir „MIUI 13“ vartotojo sąsajos versiją, kuri jau anksčiau yra prieinama Kinijoje. „Xiaomi“ atstovai pasidalino ir įrenginiais, kurie pirmieji gaus šį atnaujinimą, o sąraše – 17 išmaniųjų telefonų bei „Xiaomi Pad 5“ planšetė.

Skelbiama, jog pirmieji įrenginiai, kurie gaus „MIUI 13“, šio atnaujinimo turėtų sulaukti pirmojo ketvirčio metu, kas yra – iki kovo mėnesio pabaigos. Į šį sąrašą patenka visi „Redmi Note 11“ serijos telefonai, o taip pat ir „Redmi Note 10 Pro“ bei „Redmi Note 10“, didžioji dalis „Xiaomi Mi 11“ serijos įrenginių, o taip pat ir „11T“ serijos produktai bei keletas senesnių „Redmi“ modelių.

Tiesa, ne visi aukščiau paminėti telefonai gaus „MIUI 13“ versiją su „Android 12“ operacinės sistemos versija. Deja, tačiau pristatymo metu „Xiaomi“ atstovai neatskleidė kokią platformos versiją naudos tam tikri telefonai, todėl tai turėtų paaiškėti tik kiek vėliau. Žinoma, reikėtų nepamiršti, kad tai yra tik pirmieji telefonai, kurie gaus šį naujinį.

Priminsime, jog naujoji „MIUI 13“ versija pasiūlys nemažai naujovių. Pirmasis dalykas, kurį pabrėžė gamintojo atstovai – gerokai sklandesnis veikimas, kurį užtikrins „Xiaomi“ partnerystė „Thiel Labs“. Teigiama, kad naujoji vartotojo sąsajos versija pasižymės nuo 15 iki 52 proc. sklandesniu veikimu, lyginant su „MIUI 12.5“ variantu. Ir tai dar nėra viskas.

„Xiaomi“ sklandžiam veikimui ir optimizacijai skyrė labai daug dėmesio. „MIUI 13“ taip pat pasižymės gerokai mažesniu fone veikiančių programėlių resursų naudojimu. Kompanijos atstovų teigimu, po 36 mėnesių naudojimosi, įrašymo ir skaitymo greitis išlieka vos 5 proc. mažesnis. Tai rodo gerokai padidėjusį sistemos ilgaamžiškumą.

Paaiškėjo, kada ir kokie įrenginiai gaus naująją MIUI versiją
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!