Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/81084/pademonstruota-isskirtine-android-versija-kuri-suteiks-nauju-galimybiu/spausdinti/

Pademonstruota išskirtinė „Android“ versija, kuri suteiks naujų galimybių

Publikuota: 2021-12-19 07:18
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Google“ dar spalio mėnesį oficialiai išleido „Android 12“ operacinės sistemos versiją, kurią jau dabar gali naudotis „Pixel“ įrenginių savininkai, o atnaujinimai pasiekia ir kitų bendrovių sukurtus produktus. Pagaliau buvo pristatyta ir kiek paprastesnė šios platformos versija, kuri skirta pigiems išmaniesiems.

Pademonstruota išskirtinė „Android“ versija, kuri suteiks naujų galimybių

Daugiau nei 200 mln. „Android“ išmaniųjų telefonų savininkų naudojasi produktais, kuriuose veikia „Android Go“ versija, o šiandien būtent šios versijos atnaujinimas ir buvo pademonstruotas. Pranešama, kad naujoji „Android 12 Go“ bus žymiai išmanesnė bei greitesnė, lyginant su ankstesniu šios platformos variantu.

Remiantis „Google“ pateikiama informacija, „Android 12 Go“ galės pasiūlyti iki 30 proc. greitesnį programėlių atidarymą nei „Android 11 Go“, o taip pat ir animacijos veiks gerokai sparčiau. Operacinės sistemos kūrėjai pristatė ir naujovę, kuri bus žinoma kaip „SplahScreen API“. Ši galimybė leis programėlių kūrėjams naudoti užsikrovimui skirtus langus, o pastarieji vartotojams suteiks papildomo spalvingumo, laukiant kol atsidarys norima aplikacija.

„Android 12 Go“ turės ir naujovę, kuri leis sutaupyti baterijos energijos, o taip pat ir vietos telefone, kurios žemiausios klasės įrenginiuose nebūna tiek ir daug. Programėlės, kurios bus nenaudojamos ilgą laiką bus išjungiamos, o sistema apie tai informuos vartotojus. Dar viena naujiena – atnaujinta „Files Go“ aplikacija, kuri suteiks galimybę atkurti failus, ištrintus per paskutines 30 dienų. Pigių telefonų savininkams tai suteiks galimybę be didesnio galvos skausmo pašalinti tai kas šiandien atrodo nereikalinga, o vėliau, esant poreikiui, atkurti tuos failus.

Naujoji operacinės sistemos versija turės ir daugiau naujovių, tarp kurių patenka ir „Android 12“ privatumo darbalaukis, kuriame galėsite rasti informacija apie programėles, renkančias jautrią informaciją apie jus. Kalbant apie privatumą, į „Android 12 Go“ versiją atkeliauja ir specialus indikatorius, kuris praneš jeigu aplikacija naudoja jūsų telefone esantį mikrofoną ar kamerą. Įdomu tai, jog į šią, pigiems įrenginiams skirtą versiją, atkeliavo ir išskirtinė funkcija, kurios nerasime kituose „Android“ variantuose.

Langas, kuriame rodomos naujosios aplikacijos, naudotojams suteiks galimybę perklausyti dienos naujienas bei išversti ekrane atvaizduojamą informaciją į pasirinktą kalbą. Ir nors daugiau informacijos apie šią „Android 12 Go“ galimybę nėra pateikiama, tačiau tokio funkcionalumo neturi net ir „Android 12“ platformos versija.

Pranešama, kad naujoji „Android 12 Go“ į išmaniuosius telefonus turėtų atkeliauti kitąmet, tačiau tikslesnė data kol kas nėra pateikiama.

Primename, jog „Android Go“ – gerokai supaprastinta „Android“ operacinės sistemos versija, kuri skirta įrenginiams su mažu operatyviosios (RAM) kiekiu ir žemesnės klasės procesoriais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!