Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/80746/wi-fi-7-demonstracija-rengiama-jau-kitais-metais-ka-zada-naujas-standartas/spausdinti/

„Wi-Fi 7“ demonstracija rengiama jau kitais metais – ką žada naujas standartas?

Publikuota: 2021-11-23 19:37
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

„Wi-Fi“ nėra tiesiog belaidis ryšys. Tai – visa protokolų šeima, apibūdinanti belaidžio bendravimo priemones tarp įvairių prietaisų. Tiesą sakant, „Wi-Fi“ yra prekės ženklas, priklausantis nevyriausybinei organizacijai „Wi-Fi Alliance“, kuri vieniją kelis šimtus kompanijų, vystančių protokolus ir sertifikuojančių suderinamus įrenginius. Šiuo metu į vartotojų rankas keliauja „Wi-Fi 6“ standarto prietaisai, bet septintoji karta jau ruošiama.

„Wi-Fi 7“ demonstracija rengiama jau kitais metais – ką žada naujas standartas?
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

„Wi-Fi“ standartizacija yra nuostabus ir logiškas dalykas. Jis užtikrina, kad visi jūsų prietaisai, naudojantys „Wi-Fi“ ryšį, galės susikalbėti vienas su kitu. Jei standarto nebūtų, turėtumėte patys įsitikinti, kad jūsų išmanusis televizorius galės prisijungti prie to paties maršrutizatoriaus, kurį naudoja ir jūsų kompiuteris. Tai būtų košmaras, bet „Wi-Fi“ egzistuoja ir jau kitais metais CES 2022 parodoje „MediaTek“ pristatys „Wi-Fi 7“ standarto galimybes.

„Wi-Fi 6“ yra visai šviežias standartas – tikėtina, kad daugelis šio straipsnio skaitytojų jo dar nėra sutikę. Bet, aišku, ateičiai ruošiamasi dabar.

„Wi-Fi 7“, kaip teigia „MediaTek“, turės keletą privalumų. Visų pirma, šis ryšys geriau atsispirs trikdžiams iš gretimų tinklų – tai labai gerai, turint omenyje, kiek mūsų prietaisų naudoja vienokį ar kitokį belaidį ryšį. Antra, „Wi-Fi 7“ bus 2,4 kartus greitesnis už „Wi-Fi 6E“ naudojantį tą patį antenų skaičių.

Kiek anksčiau jau buvo kalbama, kad „Wi-Fi 7“ pasiūlys iki 40 gigabitų greitį per sekundę. Tiesa, kol kas visa tai – tik kalbos. IEEE (Elektros ir elektronikos inžinierių institutas) „Wi-Fi 7“ standartizaciją užbaigs tik 2024 metais. Taigi, kitiems metams planuojama demonstracija bus tik galimybė paragauti vieną iš ateities scenarijų.

„Qualcomm“, vieno iš svarbiausių mobiliųjų procesorių gamintojų, viceprezidentas V.K. Jonesas apie „Wi-Fi 7“ kalba nuo 2019 metų, kai „Wi-Fi 6“ vartotojams dar nebuvo prieinamas. Jonesas teigė, kad „Wi-Fi 7“ greičiu aplenks laidinį ryšį. Be to, jis prognozavo, kad „Wi-Fi 7“ galės naudoti daugiau antenų, kurios galės būtų išdėstytos didesniais atstumais, taip gerinant aprėptį.

Aišku, „Wi-Fi 7“ net nėra arti – „Wi-Fi 6“ tik dabar pradeda savo plitimą. Bet įdomu žinoti, kad ateities standartai planuojami kelis žingsnius į priekį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!