Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/80745/apple-zenge-didziuli-zingsni-pagaliau-leis-patiems-taisyti-savo-iphone-telefonus/spausdinti/

„Apple“ žengė didžiulį žingsnį: pagaliau leis patiems taisyti savo „iPhone“ telefonus

Publikuota: 2021-11-23 13:31
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: LRT.lt

„Apple“ leis savo klientams patiems susitaisyti „iPhone“ telefonus po ilgo laiko draudžiant tai daryti – iki šiol taisyti įrenginius galėjo tik patvirtinti servisai. Praėjusią savaitę technologijų milžinė pranešė, jog vartotojai galės įsigyti originalias „Apple“ įrenginių dalis bei įrankius dviejų paskutinių „iPhone“ serijos modelių bei kai kurių „Mac“ kompiuterių remontui, rašo „Sky News“.

„Apple“ žengė didžiulį žingsnį: pagaliau leis patiems taisyti savo „iPhone“ telefonus
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

„Apple“ teigė, kad kitais metais paleis internetinę parduotuvę, kurioje bus galima įsigyti daugiau nei 200 individualių dalių bei įrankių „iPhone 12“ bei „iPhone 13“ remontui. Pagrindinis dėmesys bus skiriamas ekranų, baterijų taisymui, nors anksčiau „Apple“ buvo nusiteikusi prieš dėl saugumo – netinkamai pakeista baterija gali sugadinti įrenginį.

Draudimai patiems taisyti savo įrenginius vartotojus verčia kreiptis į autorizuotus servisus, o tai kainuoja papildomai, be to, kenkia individualiems meistrams ir mažesnėms įrenginių taisykloms. Tokie draudimai ypatingai atsiliepia tiems vartotojams, kurie uždirba mažiau.

„Apple“ naudoja savo programinės įrangos užrakinimo praktiką, kad dalys būtų užkoduotos konkrečiame įrenginyje, todėl bendrovė pati nustato, kas gali taisyti jos įrenginius. Kai kurie bandymai savarankiškai taisyti įrenginius pavertė juos nebenaudojamais, pavyzdžiui, pakeitus originalų ekraną į gamintą trečiosios šalies.

Vis dėlto, kaip rašo „The Verge“, kompanija pabrėžė, kad ši programa skirta individualiems technikos specialistams ir tiems, kurie turi patirties taisant elektronikos prietaisus, todėl dauguma vartotojų vis tiek turėtų įrenginius taisytis pas profesionalus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!