Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/80373/rrt-skelbia-aukciona-suteikti-teise-naudoti-radijo-daznius-is-700-mhz-radijo-dazniu-juostos/spausdinti/

RRT skelbia aukcioną suteikti teisę naudoti radijo dažnius iš 700 MHz radijo dažnių juostos

Publikuota: 2021-10-25 21:04
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

2021 m. spalio 25 d. Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) paskelbė aukcioną suteikti teisę naudoti radijo dažnius (kanalus) iš 713-733 MHz ir 768-88 MHz radijo dažnių juostų. Naudojant šiuos radijo dažnius (kanalus) Lietuvos Respublikos teritorijoje bus diegiami naujos kartos 5G mobiliojo ryšio tinklai ir teikiamos 5G elektroninių ryšių paslaugos, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Po diskusijų ir viešų aptarimų su rinkos dalyviais bei visomis suinteresuotomis institucijomis skelbiame ir kviečiame operatorius dalyvauti aukcione, kuris rinkoje įtvirtins naujas technologijas ir jų pažangą, – sako RRT direktorius Feliksas Dobrovolskis. – Sudėtingos derybos su kaimyninėmis šalimis, atsakingas spektro parengimas, kaip, pavyzdžiui, dalies televizijos dažnių atlaisvinimas, įsiklausymas į rinkos ir vartotojų lūkesčius – visi šie procesai mums buvo esminiai tinkamo pasirengimo aukcionui elementai. Tvirtindami aukciono sąlygas, vadovavomės skaidrumo, lygiateisiškumo principais, kitų valstybių gerąja patirtimi ir siekėme svarbiausio tikslo – pažangių, saugių ir prieinamų paslaugų Lietuvos vartotojams“.

Aukcionas atviras visiems – tiek esamiems, tiek potencialiems rinkos dalyviams. Pajamos, gautos iš aukciono, pateks į valstybės biudžetą. Asmenys, pageidaujantys dalyvauti aukcione, kviečiami pateikti RRT aukciono dokumentus iki 2022 m. sausio 25 d. 14 val.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!