Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/80320/google-telefonu-savininkai-sulauke-naujienu-android-12-pasieke-pirmuosius-telefonus/spausdinti/

„Google“ telefonų savininkai sulaukė naujienų: „Android 12“ pasiekė pirmuosius telefonus

Publikuota: 2021-10-21 21:04
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Google“ dar vasario mėnesį pristatė pirmąją „Android 12“ operacinės sistemos beta versiją, kurią jau dabar gali išbandyti kai kurių išmaniųjų telefonų savininkai. Jau aišku tai, jog naujoji platformos versija turės naują dizainą, o taip pat nemažai pokyčių sulauks pranešimų juosta bei kai kurios kitos parinktys.

„Google“ telefonų savininkai sulaukė naujienų: „Android 12“ pasiekė pirmuosius telefonus

Prieš keletą savaičių, „Google“ oficialiai išleido pilną „Android 12“ operacinės sistemos versiją, tačiau šiemet visa tai turi kiek netikėtą prieskonį. Nors naujoji platformos versija jau prieinama „Android Open Source Project“, tačiau „Pixel“ telefonus, kurie pirmieji gauna tokio tipo naujinius, ši operacinės sistemos versija buvo nepasiekiama iki šiol.

Viskas pasikeitė, kuomet bendrovė pristatė naujuosius „Pixel 6“ serijos išmaniuosius telefonus, apie kuriuos plačiau skaityti galite paspaudę čia. „Google“ pagaliau išleido „Android 12“ atnaujinimą, kuris skirtas „Pixel“ telefonams, o jį įsidiegti jau dabar gali „Pixel 3“ ir „Pixel 3a“, „Pixel 4“ ir „Pixel 4a“ serijų bei „Pixel 5“ ir „Pixel 5a“ telefonų savininkai.

Kaip ir įprasta, „Google Pixel“ išmaniųjų telefonų savininkai tapo pirmaisiais, kurie gali išbandyti naująją „Android“ versiją, o iki šių metų pabaigos tokių telefonų turėtų atsirasti ir gerokai daugiau. Pranešama, kad „Samsung“, „OnePlus“, „Oppo“, „Xiaomi“ ir daugelio kitų bendrovių išmanieji atnaujinimus gaus tik kiek vėliau šiemet. Tiesa, nors pilnos versijos dar teks palaukti, daugelis gamintojų jau pradėję oficialius testavimus ir vartotojai gali išbandyti tokias naujosios „Android“ versijas.

Priminsime, kad kaip ir kiekviena nauja „Android“ versija, ši pasižymi našumo, baterijos taupymo ir saugumo pagerinimais, tačiau juos pastebi ne kiekvienas. Žinoma, ji sulaukė ir dizaino atnaujinimo. Naujoji „Material You“ vartotojo sąsaja, kaip ir sako jos pavadinimas, suteikia dar daugiau personalizavimo galimybių. Visos operacinės sistemos spalvų gama parenkama pagal jūsų nustatytą ekrano foną, taip pat „Material You“ temos nustatymus galima keisti pagal savo poreikius. Pokyčiai laukia ir kitose srityse, nuo pranešimų skydelio, kuris tapo erdvesnis ir aiškesnis, iki valdiklių, kuriuos programų kūrėjai gali pritaikyti prie operacinės sistemos dizaino.

Su kiekviena nauja „Android“ karta, „Google“ skiria vis daugiau dėmesio privatumo nustatymams. Šįkart į operacinę sistemą įtraukta nauja funkcija, pavadinta „Privatumo skydu“ (angl. „Privacy Dashboard“), kuri informuoja vartotojus apie programėlėms suteiktas prieigas. Pavyzdžiui, galite lengvai sužinoti, kurios programėlės turi prieigą prie jūsų buvimo vietos, kameros, telefono, mobiliojo interneto ir kitų telefono jutiklių ar funkcijų, o taip pat vienu paspaudimu šiuos leidimus atšaukti. Dar daugiau: jei fone veikianti programėlė naudos telefono mikrofoną ar kamerą, ekrano dešinėje viršuje matysite įspėjimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!