Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/80234/pasaulines-problemos-pasivijo-ir-apple-traukini-mazinamos-iphone-13-serijos-gamybos-apimtys/spausdinti/

Pasaulinės problemos pasivijo ir „Apple“ traukinį: mažinamos „iPhone 13“ serijos gamybos apimtys

Publikuota: 2021-10-15 10:20
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pasaulinis lustų trūkumas paliečia net ir pačius didžiausius. Bene daugiausiai problemų turi automobilių gamintojai, tačiau pastaruoju metu nuo deficito kenčia ir išmaniųjų telefonų bendrovės. „Xiaomi“ ir „Samsung“ jau atidėjo keletos telefonų pristatymus, o krizė pasiekė ir JAV milžinės „Apple“ teritoriją.

Pasaulinės problemos pasivijo ir „Apple“ traukinį: mažinamos „iPhone 13“ serijos gamybos apimtys

„Apple“ dar visai neseniai pristatė „iPhone 13“ serijos išmaniuosius telefonus, tačiau jau netrukus turės koreguoti savo planus, skelbia „Bloomberg“. Aiškėja, jog JAV milžinė ketina sumažinti gamybos apimtis maždaug 10 mln. vienetų. Blogiausia tai, kad šis skaičius minimas kuomet kalbama apie modelius, kurie turėtų būti pagaminti dar šiemet.

Prieš išleidžiant naujuosius „iPhone 13“ serijos išmaniuosius telefonus, „Apple“ tikėjosi, kad pavyks pagaminti maždaug 90 mln. vienetų šių įrenginių. Panašu, kad lustų trūkumas gerokai pakoregavo šiuos planus ir šiemet bus pagaminti tik 80 mln. vienetų. Nors kompanijos atstovai tokios informacijos nėra patvirtinę, tačiau su bendrove susiję šaltiniai sutartinai tvirtina, kad tokios naujienos yra itin tikslios.

Pranešama, jog daugiausiai problemų kyla su „Broadcom“ ir „Texas Instruments“ kompanijos, kurios turėtų aprūpinti „iPhone“ telefonus kai kuriais ekranų lustais bei įvairiais belaidžio ryšio komponentais. Viena didžiausių bėdų susijusi būtent su „Texas Instruments“, kuri JAV milžinei tiekia lustus, atsakingus už OLED ekranų įsijungimą, tačiau ir kitų tiekėjų vėlavimai yra didžiulė „Apple“ problema.

Verta pastebėti ir tai, kad „Apple“ pastaruoju metu rodė išties puikius rezultatus ir savotišką imunitetą nuo problemų, kurios stabdo daugelio bendrovių veiklą ir verčia koreguoti planus. Kaip bebūtų, tokios dienos jau praeityje ir panašu, jog JAV bendrovė dabar turės ieškoti būdų kaip suktis iš padėties.

Priminsime, kad „Apple“, kaip ir buvo tikėtasi, šiemet pademonstravo keturis modelius – tai „iPhone 13 mini“, „iPhone 13“, „iPhone 13 Pro“ ir „iPhone 13 Pro Max“. Vizualiai naujieji „Apple“ telefonai atrodo labai panašiai kaip ir pernai pristatyta „iPhone 12“ serija – visi jie yra tokio paties dydžio kaip anksčiau, nepakito ir jų dizaino linija. Tačiau tikrai ne viskas išliko nepakitę ir pirmuosius pokyčius galima pastebėti jau ekrano srityje.

Kaip ir buvo prognozuota, visi keturi „iPhone 13“ serijos išmanieji telefonai šiemet gavo mažesnes ekrano išpjovas – teigiama, kad jos sumažėjo 20 proc. Ir nors daugelis norėtų išvysti šiuos telefonus be jokių ekrano išpjovimo, tačiau, akivaizdu, kad tokių pokyčių dar reikės palaukti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!