Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/80110/telegram-puikiai-pasinaudojo-facebook-situacija-uzfiksuotas-ispudingas-programeles-augimas/spausdinti/

„Telegram“ puikiai pasinaudojo „Facebook“ situacija: užfiksuotas įspūdingas programėlės augimas

Publikuota: 2021-10-07 09:21
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pirmadienį vakare buvo sutrikusi socialinių tinklų „Facebook“ ir „Instagram“ bei populiarių pokalbių programėlių „WhatsApp“ ir „Messenger“ veikla. Programėlės visiškai neveikė ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tai, žinoma, bent laikinai suteikė nemažai papildomų naudotojų kitoms platformoms.

„Telegram“ puikiai pasinaudojo „Facebook“ situacija: užfiksuotas įspūdingas programėlės augimas

„Telegram“ programėlės įkūrėjas Pavelas Durovas atskleidė, jog pirmadienio vakarą jo sukurtoje aplikacijoje užsiregistravo net 70 mln. naujų vartotojų. Pastarasis taip pat paminėjo, kad itin išaugęs aktyvumas, minėtuoju periodu, turėjo ir šalutinį efektą, kuris lėmė programėlės veikimo sulėtėjimą, o žinučių išsiuntimas buvo gerokai lėtesnis nei įprastai.

„Kasdienis „Telegram“ augimo tempas viršijo normą (pirmadienio vakarą, red.past.), o per vieną dieną sulaukėme daugiau nei 70 mln. pabėgėlių iš kitų platformų. Didžiuojasi mūsų komanda, kuri puikiai susitvarkė su precedento neturinčiu augimu, nes pavyko išlaikyti nepriekaištingą veikimą daugeliui mūsų vartotojų“, – kalbėjo P. Durovas.

Pastebima, kad daugiausiai problemų „Telegram“ turėjo JAV, kuomet programėlės veikimas ženkliai sulėtėjo. Nors P.Durovas nepaminėjo jokio kito regiono, kuris būtų patyręs vienokių ar kitokių sutrikimų, tačiau neoficialiais duomenimis sutrikimų būta ir Jungtinėje Karalystėje, kur žinučių siuntimas buvo gerokai lėtesnis nei įprastai.

Niekam ne paslaptis, jog „Facebook“ veikla jau sugrįžo į įprastinį ritmą, todėl tikėtis, kad daugelis naujų „Telegram“ vartotojų išliks aktyvūs šioje platformoje – sunku. Šioje situacijoje vertėtų paminėti ir P. Durovo raginimus šiltai pasitikti naujuosius programėlės naudotojus, o taip pat dalinosi ir „Telegram“ patarimų kanalu, kuris supažindintų naujokus su didžiausiais aplikacijos privalumais. Negana to, pastarasis pasidalino ir informacija kaip perkelti „WhatsApp“ susirašinėjimus į „Telegram“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!