Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/80103/telia-masine-socialiniu-tinklu-avarija-lietuvos-interneto-srautui-itakos-neturejo/spausdinti/

„Telia“: masinė socialinių tinklų avarija Lietuvos interneto srautui įtakos neturėjo

Publikuota: 2021-10-06 15:07
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: LRT.lt

Pirmadienio vakarą sutrikus socialinio tinklo „Facebook“ ir kitų jam priklausančių paslaugų, tokių kaip „Instagram“ bei „WhatsApp“, darbui, Lietuvos interneto srautas beveik nepasikeitė. Kaip rodo „Telia“ statistika, vakarinis mobiliojo interneto pikas buvo tik apie 5 proc. mažesnis nei įprastai.

„Facebook“ ir kitos šiam socialiniam tinklui priklausančios paslaugos nustojo veikti apie 18–19 val. Lietuvos laiku – būtent tokiu metu mobiliojo interneto vartojimo kreivė šauna į viršų. Dėl šių sutrikimų vakar augimas buvo kiek lėtesnis nei įprastai, o per patį piką, 20–21 valandą, duomenų suvartojimas buvo vidutiniškai 5 proc. mažesnis nei įprastai tokiu metu“, – mobiliojo ryšio operatoriaus siųstame pranešime sako „Telia“ Tinklo vadovas Arūnas Strolia.

Neveikiant feisbukui, žmonės telefonų nepadėjo į šalį, o tikėtinai vietoje to daugiau ėmė skaityti naujienų portalus, jungė „YouTube“, HBO, „Netflix“ ir kitas vaizdo įrašų platformas bei naudojosi kitomis interneto paslaugomis. Dėl to bendram interneto vartojimui tai turėjo mažesnę įtaką nei buvo galima tikėtis.

Kartu su „Facebook“ pirmadienio vakarą nustojo veikti ir populiari šio socialinio tinklo susirašinėjimo bei vaizdo skambučių platforma „Messenger“. Tai paskatino žmones prisiminti kitus bendravimo būdus – SMS ir balso skambučius. Vien SMS srautas „Telia“ mobiliajame tinkle pirmadienio vakarą pašoko beveik dvigubai ir pasiekė metų rekordą – per valandą piko metu buvo išsiųsta beveik 150 tūkst. SMS žinučių. Visgi balso skambučių naudojant pažangiausią VoLTE technologiją kiekis paaugo nežymiai – jis buvo apie 15 proc. didesnis nei įprastai tokiu metu pirmadieniais.

Primename, kad pirmadienį apie 18.30 val. Lietuvos laiku visame pasaulyje sutriko „Facebook“, „Instagram“, „WhatsApp“ ir „Messenger“ darbas. Šie sutrikimai kai kuriose šalyse tęsėsi apie 7 valandas. Socialinio tinklo atstovai nurodė, kad sutrikimai kilo dėl konfigūracijos pakeitimų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!