Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/80053/skype-atsinaujina-ar-uzdelsti-pokyciai-pades-atgauti-populiaruma/spausdinti/

„Skype“ atsinaujina: ar uždelsti pokyčiai padės atgauti populiarumą?

Publikuota: 2021-10-04 13:40
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Leonardas Sindaravičius
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pokalbių programa „Skype“ ką tik paskelbė apie artėjančius gausius vartotojo sąsajos pokyčius – pokalbių langus bus galima paįvairinti temomis, akcentinėmis spalvomis ir gradientais. Tačiau svarbiausi pokyčiai sutelkti į skambučio „sceną“, kurioje vartotojai mato vienas kitą.

Kompanija skelbia sukūrusi gražiausią pasaulyje skambučio sceną, įvesdama naujas išdėstymo galimybes, temas ir papildydama aplikaciją naujomis funkcijomis. „Skype“ siekė sumoderninti programą, tuo pačiu išlaikydama ją atpažįstamą ištikimiems jos naudotojams. Kūrėjai užsimena apie tai, jog vartotojas bus labiau įtrauktas į skambučio ekraną:

„Skype“ atsinaujina: ar uždelsti pokyčiai padės atgauti populiarumą?

„Pirmasis asmuo apie kurį galvojome esate Jūs – dabar rasite savo vaizdą pagrindiniame skambučio ekrane. Taip pat pakeitėme skambučio dalyvių išdėstymą į natūralesnį tinklelį, tad niekas nebebus paliktas už ekrano ribų“, – skelbia kompanija. „Skype“ taip pat leis vartotojams pakeisti savo „plytelės“ vaizdą ekrane kuomet skambutyje dalyvaujama be kameros. Tik garsu prisijungę dalyviai galės nusistatyti profilio nuotrauką ir pasikeisti už jos esantį foną.

Skambučių aplikacija taip pat turi funkciją „Meet Now“, leidžiančią pradėti vaizdo skambutį su žmonėmis neužsiregistravusiais „Skype“ – ši funkcija taip pat atnaujinta, susitelkiant ties naudojimo paprastumu. Patys pokalbių langai galės būti suasmeninami skirtingomis temomis ir spalvomis, o programos kūrėjų teigimu, programos efektyvumas bus 30% geresnis kompiuteriuose ir net 2000% geresnis „Android“, lyginant su senesnėmis programos versijomis.

„Skype“ atsinaujina: ar uždelsti pokyčiai padės atgauti populiarumą?

Vienu metu „Skype“ buvo populiariausia vaizdo konferencijų aplikacija, tačiau laikai pasikeitė – dabar jai tenka konkuruoti su „Zoom“, „Facetime“, „WhatsApp“, „Google Duo“ ir dar daugybe kitų, kurių tarpe ir pačiai „Skype“ savininkei „Microsoft“ priklausanti „Teams“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!