Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/79754/diena-veliau-nei-iprastai-google-isleido-rugsejo-menesio-android-atnaujinima/spausdinti/

Diena vėliau nei įprastai: „Google“ išleido rugsėjo mėnesio „Android“ atnaujinimą

Publikuota: 2021-09-12 15:36
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

JAV korporacija „Google“ kiekvieną mėnesį išleidžia „Android“ operacinės atnaujinimus, kurie pirmiausia pasiekia „Pixel“ serijos išmaniuosius telefonus. Tai daroma kiekvieno mėnesio pirmąjį pirmadienį, išskyrus tas išimtis, kuomet pirmadienis išpuola kaip šventinė diena JAV.

Diena vėliau nei įprastai: „Google“ išleido rugsėjo mėnesio „Android“ atnaujinimą

Šios savaitės pirmadienis buvo viena iš tų dienų – JAV buvo minima Darbo diena (angl. Labor Day), o tai reiškia, kad „Android“ atnaujinimo išleidimas buvo atidėtas viena diena, į antradienį. Tai reiškia, kad „Google“ telefonų, kurių palaikymas dar nėra pasibaigęs, jau dabar gali įdiegti rugsėjo mėnesio „Android“ saugumo atnaujinimą. Tiesa, nors jis pasirodė dar antradienį, tačiau kai kuriuos vartotojus jis gali pasiekti ir kiek vėliau.

„Google“ jau kuris laikas naudoja strategija, kurios dėka „Android“ atnaujinimai išmaniuosius telefonus pasiekia palaipsniui, siekiant išvengti galimų problemų su įrenginių veikimu. Atnaujinimas yra „pasislėpęs“ po serijos numeriu RQ3A.210905.001 ir jį jau gavo arba netrukus gaus šių telefonų savininkai: „Pixel 3“, „Pixel 3 XL“, „Pixel 3a“, „Pixel 3a XL“, „Pixel 4“, „Pixel 4 XL“, „Pixel 4a“, „Pixel 4a (5G)“ ir „Google Pixel 5“ modeliams.

Netrukus rugsėjo mėnesio „Android“ operacinės sistemos saugumo atnaujinimas turėtų pasiekti ir kitus išmaniuosius telefonus, kurie veikia su šia platforma. Tikėtina, kad netrukus jį turėtų gauti kai kurie „Samsung“ ir „OnePlus“ išmanieji, tačiau visa tai priklauso nuo pačių gamintojų iniciatyvos. Verta paminėti ir tai, jog šis naujinys nepasiūlys jokių naujovių, o tai susiję su tuo, kad netrukus bus išleista ir pilna „Android 12“ versija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!