Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/79668/huawei-sukurta-android-konkurente-auga-it-ant-mieliu/spausdinti/

„Huawei“ sukurta „Android“ konkurentė auga it ant mielių

Publikuota: 2021-09-07 13:22
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Birželio mėnesio pradžioje „Huawei“ oficialiai išleido „HarmonyOS 2“ sistemą. Susitikime „Huawei“ paskelbė naujosios operacinės sistemos atnaujinimo planą, kuris palaiko ne tik naujausius pavyzdinius modelius, tokius kaip „Huawei Mate 40“ serijos, bet ir apima daugybę vidutinio ir aukštesnio lygio bei pradinio lygio įrenginiu. Įdomu tai, jog senesniems išmaniesiems telefonams, tokiems kaip penkerių metų senumo „Huawei Mate 9“, taip pat tinka šis naujinimas. Tai yra didžiausias operacinės sistemos atnaujinimas „Huawei“ istorijoje.

„Huawei“ sukurta „Android“ konkurentė auga it ant mielių

Vos tik pristačius šią operacinę sistemą, „Huawei“ neslėpė itin ambicingų planų – pasiekti 300 mln. vartotojų ribą iki šių metų pabaigos. Nors tai atrodo kaip sunkiai įgyvendinamas tikslas, tačiau jį pasiekti yra ganėtinai realu. Dar birželio mėnesį šia platforma naudojosi 10 mln. vartotojų, rugpjūtį šis skaičius pasiekė 70 mln., o naujausiais duomenimis – artėjama prie 100 mln.

Pranešama, kad šiuo metu „HarmonyOS“ jau yra įdiegta 90 mln. įrenginių. Tiesa, reikėtų patikslinti tai, jog tai nėra realus vartotojų skaičius, kuris naudojasi „Huawei“ sukurtą operacinę sistemą. Šis skaičius parodo kiekį išmaniųjų telefonų, kuriuose jau įdiegta ši platforma, o tai reiškia, kad vienas žmogus gali turėti ir daugiau nei vieną tokį produktą.

Įdomu tai, kad vos per kelias savaites „Huawei“ sukurtos platformos naudotojų skaičius išaugo net 20 mln. Ir nors kompanijos atstovai tokios situacijos nekomentuoja, tačiau tikėtina, kad prie to labai stipriai prisidėjo senesnių kompanijos produktų atnaujinimai. Dar rugpjūčio pradžioje ši operacinė sistema buvo palaikoma 65 „Huawei“ ir „Honor“ sukurtuose įrenginiuose, o jau mėnesio pabaigoje šis skaičius išaugo iki 100.

Remiantis „Huawei“ vadovo Richardo Yu skaičiavimais, naujoji „HarmonyOS 2.0“ operacinės sistemos versija yra įdiegiama į aštuonis įrenginius kas sekundę. Taigi, tokiais tempais pasiekti 300 mln. ribą iki šių metų pabaigos – išties realu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!