Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/79662/kinija-pasauli-ir-lietuva-paliko-toli-uz-nugaros-pamirskite-greiciausio-interneto-titulus/spausdinti/

Kinija pasaulį ir Lietuvą paliko toli už nugaros: pamirškite greičiausio interneto titulus

Publikuota: 2021-09-06 17:14
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pastaruoju metu prakalbus apie 5G infrastruktūros diegimą šalyse, galima drąsiai teigti, kad Kinija akivaizdžiai lenkia visą likusį pasaulį. Įdomus faktas tai, kad vos viename Kinijos mieste yra daugiau 5G bazinių stočių nei visoje Europoje. Kad ir kaip tai stebintų, tačiau tai gryniausia tiesa!

Kinija pasaulį ir Lietuvą paliko toli už nugaros: pamirškite greičiausio interneto titulus

Pekine buvo surengta pasaulinė 5G ryšio konferencija. Kinijos pramonės ir informacinių technologijų ministras Xiao Yaqing paskelbė, kad iki šiol šalyje yra pastatyta kiek daugiau nei 993 000 5G bazinių stočių. Šis įspūdingas rezultatas yra vos per septynis tūkstančius stočių nuo 1 mln. ribos!

Kaip teigiama, 5G bazinės stotys šiuo metu yra visuose prefektūros lygio miestuose. Svarbu pastebėti, kad naujoji ryšio technologija jau apima daugiau nei 95 proc. apskričių ir rajonų bei 35 proc. šalies miestų. Be to, 5G ryšį palaikančių išmaniųjų telefonų skaičius paskutiniu metu viršijo 392 mln. žymą.

Be to, Liu Yulin iš Kinijos Pramonės ir informacinių technologijų ministerijos pastebėjo, kad 5G ryšio galimybės šalyje ir toliau bus plečiamos. Per pirmus du šių metų ketvirčius vien tik Kinijoje 5G mobiliųjų telefonų pardavimai sudarė apie 150 milijonų vienetų. Be to, gana džiugi žinia yra ta, kad 5G ryšį palaikančių mobiliųjų telefonų kaina nukrito žemiau 1000 juanių (apie 130 eurų).

Song Qizhu, Kinijos radijo ir televizijos pirmininkas konferencijoje taip pat sakė, kad radijas ir televizija taip pat skatins 5G ir tradicinės kabelinės televizijos integraciją, ir įgalinimą kartu su 5G radiju ir televizija. Pasaulinėje 5G konferencijoje kai kurie dalyviai atskleidė planus, kad iki šių metų pabaigos 5G naujienos bus visiškai komercializuotos bei tikimasi, kad tai taps vienu iš pirmųjų 5G ryšio pritaikymų rinkoje.

Verta pastebėti, kad praėjusių metų pabaigoje Kinija turėjo apie 718 tūkst. 5G bazinių stočių, kas tuo metu sudarė maždaug 70 proc. visos pasaulio dalies. Šiais metais šalyje bus gerokai daugiau nei 1 milijonas 5G bazinių stočių.

Pasak Pekino pašto ir telekomunikacijų universiteto profesorės Sun Songlin, Kinija šiuo metu intensyviai kuria plataus masto 5G ryšio tinklą, kuris jau iš tolo lenkia likusį pasaulį, visgi, šiuo metu girdima daug abejonių. 4G ryšio eroje Kinijos mobiliojo interneto programos yra numeris vienas pasaulyje, tačiau ankstesni diegimo darbai JAV, Europoje, Japonijoje ir kitose šalyse bei regionuose nebuvo tokie sėkmingi kaip Kinijoje. Tiksliau tariant, dėka 4G ryšio, mobilusis internetas tapo itin sėkmingas šiose šalyse. Nuo pat pradžių 5G bus plėtojamas dideliu mastu bei itin plačia aprėptimi.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!