Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/79497/apple-ir-samsung-itaka-dar-vienas-gamintojas-pasalins-ikroviklius-is-naujausiu-flagmanu-dezuciu/spausdinti/

„Apple“ ir „Samsung“ įtaka: dar vienas gamintojas pašalins įkroviklius iš naujausių flagmanų dėžučių

Publikuota: 2021-08-24 15:13
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Rugpjūčio 17 dieną paieškos technologijų milžinė „Google“ paskelbė apie naujuosius „Pixel 5a“ su 5G ryšio galimybe. Neseniai pristatyti telefonai yra panašūs į ankstesnį „Pixel 4a 5G“, kuris buvo pristatytas dar pernai. Be spalvų pasirinkimo, „Pixel 5a“ ir „Pixel 4a“ modeliai turės tuos pačius ekranus, programinę įrangą, prievado parinktis, kameras ir net procesorius.

„Apple“ ir „Samsung“ įtaka: dar vienas gamintojas pašalins įkroviklius iš naujausių flagmanų dėžučių

Internete jau kuris laikas kalbama ir apie „Google Pixel 6“ ir „Pixel 6 Pro“ modelius, kurie turėtų būti pristatyti jau visai netrukus. Tačiau dabar jau tampa aišku, kad naujieji „Google“ flagmanai, priešingai nei visi kiti kompanijos produktai, pirkėjus pasieks be įkroviklių.

Tiems, kurie to nežino, gamintojai „Apple“ ir „Samsung“ nustojo tiekti įkroviklius naujiems flagmanams. Tačiau JAV gamintoja „Google“ nepasekė dviejų technologijų gigantų pėdomis ir pakuotėje vis dar siūlė įkroviklius, kaip pavyzdžiui, naujajam „Pixel 5a“. Visgi, dabar atrodo, kad „Google“ pagaliau nusprendė prisijungti prie „Apple“ ir „Samsung“, pašalindama įkroviklį iš kartu su telefonu pristatomos dėžutės.

Įvairių šaltinių teigimu, būsimi „Pixel 6“ serijos išmanieji telefonai nebus parduodami kartu su įkrovikliu. Naujienų portalas „The Verge“ patvirtino, kad po „Google“ po „Pixel 5a“ pristatymo nustojo siūlyti „Pixel“ telefonus su įkrovikliu. Kitaip tariant, artėjančių „Pixel 6“ ir „Pixel 6 Pro“ dėžutėje įkrovimo priedų galime nesitikėti!

Šį rudenį naujieji „Pixel 6“ serijos telefonai bus pradėti siūlyti su aukščiausios klasės technine charakteristika ir naujausia programine įranga. Be to, išmanieji prietaisai bus parduodami šalyse, kuriose gamintojos „Apple“ ir „Samsung“ jau parduoda išmaniuosius telefonus be kartu esančio įkroviklio. Visiškai suprantama, kad „Google“ nusprendė nustoti pristatyti telefonus su įkrovikliais, atsižvelgdama į tai, kad dauguma vartotojų, įsigyjančių panašius įrenginius, įprastai jau turi USB-C tipo įkroviklį namuose.

Tikrai ne paslaptis, kad nesiūlydama įkroviklių kartu su naujaisiais įrenginiais, JAV technologijų gigantė „Google“ gali sumažinti savo gamybos išlaidas. Kita galima priežastis yra tai, kad šis sprendimas taip pat leidžia įmonei sumažinti pristatymo išlaidas. Kadangi tai padės sumažinti dėžutės dydį ir svorį prieš pristatant „Pixel 6“ seriją. Vis dar neaišku, ar vartotojai iš to gaus apčiuopiamos naudos. Kaip pastebima, „Google“ galimai sumažins savo elektronikos atliekų kiekį neįtraukiant įkroviklio. Natūralu, kad vartotojai, atnaujindami įrenginį, greičiausiai, išmes vienu produktu mažiau.

Reiktų nepamiršti, kad konkurentė „Apple“ nutraukė „iPhone 12“ serijos įkroviklių tiekimą kartu su įrenginiu, o „Samsung“ pasekė paskui su savo „Galaxy S21“ serija. Pietų Korėjos technologijų milžinė neįtraukė įkroviklio ir su neseniai pristatytais sulankstomais įrenginiais. „HMD Global“ ir daugybė kitų įrangos gamintojų pasekė „Apple“ ir „Samsung“ pėdomis. Visgi, „OnePlus“ ir „Xiaomi“ vis dar laikosi rečiau sutinkamos politikos bei savo naujausius telefonus parduoda su įkrovikliais. Žinoma, galima spėlioti, tačiau gali nutikti taip, kad netrukus ir jie paseks panašiu pavyzdžiu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!