Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/79473/sveiki-atvyke-i-dabarti-apple-planuoja-zengti-visiskai-logiska-zingsni/spausdinti/

Sveiki atvykę į dabartį – „Apple“ planuoja žengti visiškai logišką žingsnį

Publikuota: 2021-08-23 09:41
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Jei esate „iPhone“ naudotojas, kokį paprastą patobulinimą norėtumėte matyti savo išmaniajame telefone? Ką labai paprasto, saugaus ir išbandyto „Apple“ galėtų pasiūlyti? Žinome, apie ką galvojate – tikėtina, kad tai jau artėja.

Sveiki atvykę į dabartį – „Apple“ planuoja žengti visiškai logišką žingsnį
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

„Apple“ drąsiai naudoja USB-C jungtis įkrovimui. Būtent toks lizdas yra „MacBook“ kompiuteriuose. Bet čia logika ir baigiasi.

Naudojate „Apple“ belaidę pelę? Ištraukti įkroviklio iš kompiuterio ir pasiūlyti jį pelei nepavyks. Ir ne dėl to, kad dėl estetinių priežasčių pelės įkrovimo lizdas yra apačioje – „Apple“ pelė naudoja „Lightning“ jungtį. Kaip ir „iPhone“ bei „iPad“. Kai visi kiti išmaniųjų gamintojai draugiškai skatinami taisyklių bei įstatymų perėjo prie to paties standarto, „Apple“ stovi užsispyrusiai viena.

Vieningas standartas, savaime aišku, yra logiškas. Jis ne tik yra patogus naudotojui, kuriam nereikia tiek daug laidų ir įkroviklių, bet ir sumažina išmetamų elektroninių atliekų kiekį. Būtent dėl to, kaip praneša „Reuters“, Europos Komisija jau kitą mėnesį įtvirtins USB-C standartą. Jei „Apple“ norės Europoje pardavinėti „iPhone“ telefonus, turės prisitaikyti. Tai nudžiugintų ne vieną „Apple“ gerbėją.

Tiesa, rugsėjį greičiausiai bus pristatytas „iPhone 13“, kuris galbūt dar spės išvengti standartizacijos. O „iPhone 14“ gali pasirodyti ir visai be įkrovimo lizdų. Neaišku, ar Europos Komisija nurodys, kad visi išmanieji įrenginiai privalo būti įkraunami per USB-C, ar tiesiog uždraus kitas fizines jungtis. Jei „Apple“ neprivalės montuoti USB-C lizdų, jų ir nemontuos.

„iPhone 14“ (o gal ir 13) neturės jokių lizdų. Telefonai bus įkraunami tik belaidžiu būdu. Tai reiškia, kad dizainas bus dar švaresnis, telefonai bus dar geriau apsaugoti nuo drėgmės ir dulkių, o „Apple“ uždirbs dar daugiau pinigų. Norintys telefoną įkrauti patogiai, turės pirkti „Apple MagSafe“ įkroviklius, kurie prie telefonu nugarėlių prikimba magnetų pagalba. Aišku, bus galima naudoti ir trečiųjų šalių įkroviklius, kurie nelips prie telefonų, bet tai stipriai apsunkins įkraunamo įrenginio naudojimą.

Savaime suprantame, magnetiniai įkrovikliai nėra standartizuoti. „Apple“ į pakuotes jau nededa įkroviklių, šį sprendimą motyvuodama aplinkosauga. Aplinka nebus saugoma, kai įsigiję naują įrenginį be lizdų „Apple“ naudotojai turės išmesti seną įkroviklį, nes jo nebus kur prijungti. Aplinka nebus saugoma ir tada, kai kelis skirtingų gamintojų įrenginius naudojantis žmogus turės pirkti ir kelis įkroviklius. Bet, galbūt, tas USB-C įkrovimo standartas bus griežtas ir privalomas, nors tai stipriai pakenktų „Apple“ planams pereiti prie naujo ir unikalaus įkrovimo standarto.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!