Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/79448/google-turi-naujiena-pigesniu-telefonu-gerbejams-oficialiai-pristatytas-naujasis-pixel-5a/spausdinti/

„Google“ turi naujieną pigesnių telefonų gerbėjams: oficialiai pristatytas naujasis „Pixel 5a“

Publikuota: 2021-08-21 07:18
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Antradienį įvyko pristatymas, kurio „Android“ išmaniųjų telefonų gerbėjai laukė jau kuris laikas. „Google“ pristatė naująjį „Pixel 5a“ įrenginį, kuris pretenduoja tapti vienu geriausiu vidutinės klasės produktu. Ir nors išmanusis nuo savo pirmtako skiriasi nedaug, tačiau esantys skirtumai – esminiai.

„Google“ turi naujieną pigesnių telefonų gerbėjams: oficialiai pristatytas naujasis „Pixel 5a“

Visų pirma, naujasis „Google Pixel 5a“ naudoja jau nebe plastmasinį korpusą, kuo pasižymėjo „Pixel 4a 5G“ modelis, o aliuminio lydinio. „Google“ savo naująjį produktą taip pat aprūpino IP67 sertifikatu, kas rodo jo atsparumą dulkėms ir vandeniui. Daugiau dizaino pasikeitimų, lyginant su pirmtaku, nerasime, neskaitant šiek tiek pakitusios pačio telefono spalvos.

Išmanusis telefonas pasižymi 6,34 colių įstrižainės OLED ekranu su Full HD+ raiška bei 60 Hz atsinaujinimo dažniu. Kairiajame ekrano kampe – nedidelis asmenukių kameros apskritimas. „Pixel 5a“ modelio priekinė kamera aprūpinta 8 MP raiškos vaizdo jutikliu.

Naujasis „Google“ produktas, kaip ir jo pirmtakas, veiks su „Qualcomm Snapdragon 765G“ procesoriumi bei turės 6 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties. Išmaniojo telefono nugarėlėje – dviguba kamera, o pagrindinė jų aprūpinta 12 MP jutikliu. Greta šios kameros – 16 MP plataus kampo objektyvas.

„Google Pixel 5a“ nugarėlėje taip pat rasime pirštų antspaudų jutiklį, o po galiniu dangteliu paslėpta ir 4680 mAh talpos baterija su 18W greituoju įkrovimu. Vertėtų paminėti, kad tai yra turbūt didžiausias patobulinimas, kurio sulaukė šis naujasis „Google“ įrenginys. Palyginimui, pernai rugsėjį išleistas modelis turėjo 3885 mAh talpos akumuliatorių.

Pranešama, kad naujasis „Google Pixel 5a“ kainuos maždaug 385 eurus arba 449 JAV dolerius. Gamintojas šiemet nusprendė kiek sumažinti kainą, nes pernai išleistas „Pixel 4a 5G“ modelis kainavo 426 eurus arba 499 JAV dolerius. Prekyboje šis išmanusis pasirodys jau rugpjūčio 26 dieną, tačiau bent jau kol kas jis bus prieinamas tik JAV rinkoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!