Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/79128/seni-xiaomi-telefonai-veiks-greiciau-nei-bet-kada-anksciau-pakaks-paspausti-viena-mygtuka/spausdinti/

Seni „Xiaomi“ telefonai veiks greičiau, nei bet kada anksčiau: pakaks paspausti vieną mygtuką

Publikuota: 2021-07-28 13:25
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Dažnai išmaniųjų telefonų nemėgstantys keisti vartotojai veikiausiai yra susidūrę su problema, kad po kelerių metų įrenginys pradeda veikti kur kas lėčiau. To priežastis – naujos programinės įrangos funkcijos bei vis daugiau resursų reikalaujančios programėlės, išspaudžiančios visas sultis iš senstelėjusios geležies. Vis dėlto „Xiaomi“ su tuo nesiruošia taikytis ir aktyviai ieško šios problemos sprendimų.

Seni „Xiaomi“ telefonai veiks greičiau, nei bet kada anksčiau: pakaks paspausti vieną mygtuką

Prieš kelias dienas internete pasirodė pirmoji informacija apie „MIUI 13“ atnaujinimo naujoves ir pokyčius. Vienas labiausiai ekspertų akį užkabinusių dalykų buvo „Memory expansion“ – operatyviosios atminties (RAM) išplėtimo funkcija. Tai skamba labai neįprastai, nes operatyvioji atmintis yra fizinis dalykas – mikroschemos. Norint ją išplėsti, reikėtų visiškai atidaryti telefoną ir pridėti papildomų lustų. Tačiau panašu, jog Kinijos milžinė sugalvojo gudresnį sprendimą.

Remiantis nutekėjusia informacija, nustatymuose paspaudus vieną mygtuką, „MIUI 13“ 3 GB rezervuos vidinėje talpykloje, kurioje saugomi failai ir visa kita informacija. Šie 3GB bus panaudoti RAM išplėtimui.

Tokio sprendimo naudą ypač pajus tie vartotojai, kurių telefonuose yra 4GB ir mažiau operatyviosios atminties, kadangi kone dvigubas jos kiekis leis vienu metu laikyti daugiau atvertų programėlių bei mėgautis sklandesniu veikimu.

Be „Memory expansion“ „MIUI 13“ turėtų pasiūlyti naują vartotojo sąsajos dizainą, naujas animacijas ir programėlių ikonėles, o svarbiausia – ištaisyti pagrindines dabartinės „MIUI 12“ problemas, dėl kurių vartotojai šią „Xiaomi“ vartotojo sąsają titulavo visišku fiasko.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!