Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/79104/telefonai-tuoj-fotografuos-geriau-padekokite-gorilos-stiklui/spausdinti/

Telefonai tuoj fotografuos geriau: padėkokite gorilos stiklui

Publikuota: 2021-07-26 19:53
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kai kalbame apie geresnę išmaniųjų telefonų nuotraukų ar vaizdo įrašų kokybę, greičiausiai galvojame apie kamerų jutiklių, optikos bei programinės įrangos patobulinimą. Vis dėlto viena bendrovė įsitikinusi, jog yra vienas dar paprastesnis ir akivaizdesnis būdas tai padaryti. Ši kompanija yra garsioji įbrėžimams atsparaus „Gorilla Glass“ stiklo, saugančio daugelio mūsų išmaniuosius, gamintoja „Corning“.

Telefonai tuoj fotografuos geriau: padėkokite gorilos stiklui

Liepos 22 dieną, „Corning“ pristatė naujus produktus – „Gorilla Glass DX“ ir „Gorilla Glass DX+“ stiklus, kuriais turėtų būti dengiami išmaniųjų telefonų kamerų objektyvai. Bendrovė nepabijojo skambiai pareikšti, kad šis sprendimas padės smarkiai pagerinti fotografijos kokybę. Tačiau kokiu būdu?

Kaip ir galima tikėtis, „Gorilla Glass DX“ ir „Gorilla Glass DX+“ yra labai atsparūs įbrėžimams. Pasak kompanijos, vien tai, kad telefono kameros stikliukas laikui bėgant nesusibraižys, prisidės prie kokybiškesnių nuotraukų fiksavimo. Tačiau viskas tuo nesibaigia.

„Corning“ mini pažangias šio stiklo optines charakteristikas, kurios padės kadruose įamžinti daugiau šviesios, sumažinti atspindžių ir leis fotografuoti bet kokiomis apšvietimo sąlygomis. Beveik neabejojama, kad „Gorilla Glass DX“ ir „DX+“ bus padengti specialia danga, kuri ir padės pasiekti minėtus tikslus.

Įdomu tai, kad „Gorilla Glass DX“ stiklas beveik prieš trejus metus buvo pristatytas kaip sprendimas apsaugoti išmaniųjų laikrodžių ekranus nuo įbrėžimų. Visgi kompanija teigia, jog norint „Gorilla Glass DX“ panaudoti išmaniųjų telefonų kamerų apsaugai, stiklo gamybos formulė turėjo būti visiškai pakeista.

Kaip ir įprasta, naujausią „Corning“ produktą gaus „Samsung“ išmaniųjų telefonų flagmanai, kurie pasirodys jau rugpjūčio pirmoje pusėje. Vis dėlto kitų gamintojų įrenginių gerbėjai neturėtų nuliūsti – „Corning“ šį stiklą tieks „Xiaomi“ ir kitiems žinomiems bei mūsų rinkoje populiariems prekių ženklams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!