Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/79026/huawei-turi-ka-parodyti-ir-be-telefonu-pristatytas-naujas-nesiojamas-kompiuteris/spausdinti/

„Huawei“ turi ką parodyti ir be telefonų: pristatytas naujas nešiojamas kompiuteris

Publikuota: 2021-07-21 11:09
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ina Jonaitienė
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos kompanija „Huawei“ išgyvena ne pačius geriausius laikus, ypatingai išmaniųjų telefonų segmente, tačiau tai bendrovei netrukdo kurti kitų elektronikos prietaisų. Kinai, visai neseniai, pademonstravo naująjį „MateBook D 15“ nešiojamą kompiuterį su „Intel“ 11-osios kartos „Core“ procesoriumi.

„Huawei“ turi ką parodyti ir be telefonų: pristatytas naujas nešiojamas kompiuteris

Nešiojamame kompiuteryje pasižymi 15,6 colių ekranu su Full HD raiška, o taip pat ir apsauga nuo atspindžių. Tai suteikia vartotojams neįtikėtiną 87 procentų ekrano ir korpuso santykį bei siaurus, iki 5,3 mm sumažintus kraštus, kurie puikiai tinka filmams žiūrėti, dirbti ar kurti. Ekranas taip pat turi „TÜV Rheinland Low Blue Light“ sertifikatą, kuris vartotojui sumažins akių įtampą kompiuterį naudojant ilgesniajam laikotarpiui, ir taip negadins akių.

Kaip minėjome, pats prietaisas atkeliauja su 11-osios kartos „Intel Core i5“ procesoriumi, kurio modelis yra „i5-1135G7“. Tai keturių branduolių procesorius, gaunamas su integruota „Intel Iris Xe“ vaizdo plokšte, kuri yra dinaminės atminties. Naujasis įrenginys turi dvi operatyviosios (RAM) atminties opcijas – 8 bei 16 GB DDR4 atmintį, taip pat ir 256 bei 512 GB „NVMe PCle“ jungties tipo SSD diskus. Prietaisas taip pat pasižymi „Huawei Shark fin“ ventiliatoriaus dizainu, kuris neleidžia kompiuteriui taip greitai užkaisti intensyvaus darbo metu.

Sukurtas siekiant portabilumo, plonas metalinis nešiojamojo kompiuterio korpusas sveria vos 1,53 kg. ir yra 16,9 mm. storio, todėl galėsite mėgautis nepriekaištingu „Fullview“ ekranu, kad ir kur bebūtumėte. Į „Huawei MateBook D 15“ komplektaciją įeina 65 W USB-C įkroviklis, kuris yra itin mažas ir telpa kišenėje. Įkrauti šio įrenginio bateriją iki 53 proc. galėsite vos per 30 minučių, įkroviklis taip pat palaiko greito įkrovimo ir duomenų perkėlimo į telefoną funkcijas.

„Huawei MateBook D 15“ įjungimo mygtukas turi integruotą pirštų antspaudų skaitytuvą, todėl galite saugiai įjungti kompiuterį ir prisijungti vos vienu paspaudimu. Naujas bendrovės produktas nors ir yra plonas kompiuteris, tačiau vis tiek turi daug įvairių prievadų – vienas USB-A 3.0 lizdas, du USB-A 2.0, HDMI, o taip pat ir ausinių jungtis.

Naujasis „Huawei“ nešiojamas kompiuteris jau parduodamas Jungtinėje Karalystėje, kur jo kaina siekia maždaug 875 eurus. Bent jau kol kas, nėra skelbiama ar šis produktas pasirodys ir Lietuvoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!