Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/78351/zaidziate-zaidimus-telefone-android-12-pasiulys-daugelio-pamegta-rezima/spausdinti/

Žaidžiate žaidimus telefone? „Android 12“ pasiūlys daugelio pamėgtą režimą

Publikuota: 2021-06-02 13:07
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Google“ dar visai neseniai pristatė pirmąją „Android 12“ operacinės sistemos beta versiją, kurią jau dabar gali išbandyti kai kurių išmaniųjų telefonų savininkai. Jau aišku tai, jog naujoji platformos versija turės naują dizainą, o taip pat nemažai pokyčių sulauks pranešimų juosta bei kai kurios kitos parinktys. Tačiau tai tikrai ne viskas ką naujo ketina pasiūlyti „Google“.

Žaidžiate žaidimus telefone? „Android 12“ pasiūlys daugelio pamėgtą režimą

Pranešama, kad naujoji „Android 12“ operacinė sistema turės ir integruotą žaidimų režimą (ang. Game mode). Aiškėja, jog aktyvavus šią galimybę – Jūsų telefonas pasipildys gausybe papildomų funkcijų, kurios, žinoma, skirtas žaidimų gerbėjams. Nors bandomojoje „Android“ versijoje šis režimas dar nėra pilnai veikiantis, tačiau jis turėtų leisti atvaizduoti kadrų per sekundę (ang. FPS) santykį, leisti įrašinėti ekraną ar fiksuoti ekranvaizdžius.

Norite išbandyti šią naujovę jau dabar? Visų pirma, Jums reikia turėti išmanųjį telefoną, kuris gali būti atnaujintas į „Android 12“ bandomąją versiją. Ar turite tokią galimybę galite pasitikrinti paspaudę čia. Jeigu jau turite šią platformos versiją, tuomet Jums reikėtų nukeliauti į pranešimų meniu ir pasirinkti „Do Not Disturb“ opciją. Čia renkatės ant planavimo opcijos ir naujame lange turėtumėte rasti žaidimų režimo parinktį.

Pranešama, kad „Google“ sukurtas žaidimų režimas leis pasirinkti kokiu būdu norimas įrašyti garsas – ar būtų įrašinėjamas garsas iš žaidimų, ar mikrofono garsas, ar abi šios opcijos tuo pačiu metu. Įdomu tai, jog daugelio kitų gamintojų naudojami žaidimų režimai didžiausią dėmesį skiria geresniam įrenginio veikimui, o „Google“ sprendimas suteiks daugiau galimybių tiems, kurie užsiima žaidimų transliacijomis.

Primename, kad „Google“ pirmąją beta versiją pristatė dar vasario pabaigoje, o galutinė versija turėtų pasirodyti šių metų rudenį. Nuo „Android 11“ OS versijos „Google“ pasekė „Apple” pėdomis ir pagaliau daugiau dėmesio pradėjo skirti jautrios vartotojo informacijos saugumui užtikrinti. „Android 11“ programėlėms apribotos vietos nustatymo ir kitų resursų panaudojimo galimybės, kai jomis nesinaudojama, taip apsunkinant duomenų rinkimą apie įrenginio buvimo vietą ir kitą jautrią informaciją.

„Android 12“ turėtų atsirasti dar daugiau privatumą užtikrinančių funkcijų. Nuo šiol dešinajame viršutiniame kampe atsiras ikonos rodančios, jei programėlės telefone naudos kamerą ar mikrofoną. Paspaudus ant šių įkonų, bus pateikiamas sąrašas, kokios programėlės naudojasi kameros ir mikrofono resursais. Taip pat, vartotojams bus suteikiama teisė vienu mygtuko paspaudimu programėlėms apriboti prieigą prie kameros ar mikrofono. Beje, kameros ir mikrofono naudojimo apribojimai bus privalomi visiems gamintojams, naudojantiems net ir nuosavas „Android“ sąsajas, tokias kaip „Samsung OneUI”, „MIUI” ir kt, taip suteikiant daugiau privatumo vartotojams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!