Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/78337/xiaomi-pristate-greiciausia-telefono-ikrovima/spausdinti/

„Xiaomi“ pristatė greičiausią telefono įkrovimą

Publikuota: 2021-06-01 21:15
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Per pastaruosius keletą metų išmaniųjų telefonų įkrovimo technologijos žengė didžiulį žingsnį į priekį. Naujausi įrenginiai dabar gali būti pilnai įkrauti greičiau nei per valandą, tačiau gamintojai neketina sustoti ties tuo. Kinijos milžinė „Xiaomi“ yra viena lyderių, plėtojant greitojo krovimo technologijas, o dabar pademonstravo dar įspūdingesnį sprendimą.

„Xiaomi“ pristatė greičiausią telefono įkrovimą

Kompanijos atstovai pademonstravo tai ko dar nebuvome matę – 200 W greitojo įkrovimo ir 120 W belaidžio įkrovimo technologijas. Naujoji technologija įgavo „HyperCharge“ pavadinimą, kuris anksčiau buvo naudojamas „Black Shark“ serijos išmaniuosiuose telefonuose. Žinoma, tokios įkrovimo galimybės yra geriausia ką iki šiol yra pasiūlę mobiliųjų įrenginių gamintojai.

„Xiaomi“ atstovų teigimu, naujoji įkrovimo technologija, laidiniu būdu leis įkrauti 4000 mAh talpos bateriją vos per aštuonias minutes. Naudojant 120W „HyperCharge“ belaidį įkrovimo, analogiškos talpos baterija galėtų būti įkraunama vos per 15 minučių. Abiem atvejais kalbama apie pilną baterijos įkrovimą, nuo 0 iki 100 proc.

Internete jau galima peržiūrėti ir vaizdo įrašą, kuriame demonstruojamas „Xiaomi Mi 11 Pro“ išmanusis telefonas. Nesunku pastebėti, kad vos per 3 minutes yra pasiekiamas 50 proc. įkrovimo lygis, o pilnas įkrovimas trunka kiek mažiau nei aštuonias minutes. Aukščiau esančiame įraše galite matyti ir kaip sparčiai telefonas įkraunamas belaidžiu būdu. Vos per minutę pasiekiama 10 proc., o 50 proc. atžyma pasiekiama praėjus septynioms minutėms.

Ir nors „HyperCharge“ technologija sulaukė oficialaus pristatymo, tačiau kada ji bus pradėta naudoti realiuose produktuose – išlieka nežinoma. Reikėtų nepamiršti ir to, jog toks spartus išmaniojo telefono įkrovimas gali turėti ir didžiulę neigiamą įtaką baterijoms. Teoriškai, toks spartus įkrovimas turėtų išskirti daugiau šilumos, o tai gali nulemti greitesnę baterijos degradaciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!