Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/77851/turite-sena-samsung-telefona-kompanija-juos-prikels-naujam-gyvenimui/spausdinti/

Turite seną „Samsung“ telefoną? Kompanija juos prikels naujam gyvenimui

Publikuota: 2021-04-24 19:05
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Dainius Martinkus
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ mus nepaliaujamai stebina – neseniai kai kuriems naujiems savo išmaniesiems telefonams, suteikė net ketverių metų programinės įrangos palaikymą, be to, į naujausius „Galaxy“ telefonus atnaujinimai atkeliauja kas mėnesį. Lyg to būtų negana „Samsung“ nepamiršo ir senųjų savo modelių savininkų. Kompanija, siekdama kaip įmanydama prailginti savo įrenginių gyvavimo ciklą, siūlo užuot išmetus lauk savo senąjį telefoną, jį panaudoti kitiems tikslams. Parsisiuntę specialų atnaujinimą per „SmartThings“ programėlę savo seną „Samsung“ išmanųjį telefoną galite paversti namų stebėjimo, kamera, multimedijos prietaisu, vaiko priežiūros stotele ar net šviesos sensoriumi (juo bus galima valdyti apšvietimą namie).

Turite seną „Samsung“ telefoną? Kompanija juos prikels naujam gyvenimui

Tiesa, šis funkcionalumas kol kas prieinamas tik ribotam kiekiui žmonių. Tuo galės pasinaudoti tik Jungtinės Karalystės, JAV ir Pietų Korėjos gyventojai. Taigi, nenaudojamų „Galaxy“ išmaniųjų telefonų savininkai gali iš stalčiaus ištraukti savo prietaisus ir juos panaudoti namų automatizacijai.

Na, o automatizavimo galimybės neribotos štai keli pavyzdžiai: savo senojo telefono mikrofoną galite panaudoti signalizacijos įrenginį vos tik bus užfiksuotas triukšmas, jūsų senasis telefonas, galės jums išsiusti žinutę su garso įrašu. Kitas pavyzdys – automatinis šviesų jungiklis, sutemus automatiškai įjungiantis apšvietimą terasoje ar pan.

Kaip žinome, išmaniusius telefonus reikia krauti kasdien ar kas kelias dienas. Norėdama trumpos baterijos trukmės keliamų problemų, „Samsung“ ketina išleisti specialų programinės įrangos atnaujinimą, kuris užtikrins ilgą telefono akumuliatoriaus veikimo trukmę, telefonui veikiant specialiu režimu.

Su šiuo naujuoju funkcionalumu bus suderinti išmanieji telefonai, pagaminti nuo 2018 metų ir veikiantis ne su žemesne kaip „Android 9“ OS. Į šį sąrašą patenka „Galaxy S“, „Galaxy Note“ ir „Galaxy Z“ serijos išmanieji telefonai. Su laiku palaikomų įrenginių sąrašas turėtų tik ilgėti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!