Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/77621/apple-rado-buda-padidinti-sulenkiamu-ekranu-patvaruma/spausdinti/

„Apple“ rado būdą padidinti sulenkiamų ekranų patvarumą

Publikuota: 2021-04-08 21:08
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Dainius Martinkus
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Sulankstomų telefonų bumas įgauna vis didesnį pagreitį, Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ jau nebėra vienintelė kompanija gaminanti sulankstomuss flagmanus – šiose lenktynėse jau dalyvauja „Huawei“, „Motorola“, o visai neseniai prisijungė „Xiaomi“. Sklinda gandai, kad ir „Apple“ nenori likti nuošalyje ir jau galvoja apie sulankstomą įrenginį.

JAV patentų biuras neseniai sulaukė tai liudijančios patento paraiškos iš „Apple“. Patente aprašoma nauja sulankstomų ekranų technologija, dėka kurios ekranai taps patvaresni. Šiuolaikinės lanksčios matricos yra labai jautrios įbrėžimams ir įtrūkiams, o negrįžtamai sugadinti ekraną kartais pakanka stipriau atlenkti ar paspausti su nagu. Silpniausia ekrano vieta yra ten, kur vyksta lenkimas.

Būtent čia „Apple“ ir ruošiasi atlikti revoliucinių pokyčių. Kompanija teigia suradusi sprendimą padidinti ekrano atsparumą lankstymams, įterpiant papildomą kietą sluoksnį, kuris užpildo atsiradusius mikro įtrūkimus ir taip neleidžia skilti ekranui. Užpildo sluoksniui planuojama panaudoti keramikines polimerų daleles: Al2O, MgAlO 4, SiAlON, AlON ir ZrO2. Papildomas sluoksnis turėtų apsaugoti ekraną nuo braižymosi ir padaryti atsparesnį smūgiams.

„Apple“ rado būdą padidinti sulenkiamų ekranų patvarumą

Reikia paminėti, kad patente nieko neužsimena apie patį telefoną, kalbama tik apie ekrano technologiją. Kitaip tariant, neaišku ar šis patentas bus kada nors panaudotas, tačiau tai liudija, jog „Apple“ vykdo eksperimentus su lanksčiais ekranais ir iš tiesų domisi šia sritimi. Kupertino milžinė pasižymi tuo, kad kol technologija nėra iki galo ištobulinta naudoti galutiniame produkte, ji jos ir nenaudoja masinėje gamyboje.

Kad ir kokie inovatyvūs būtų telefonai su lanksčiais ekranais, jie vis dar turi daug trūkumų, tokių kaip dideli gamybos kaštai, didelis trapumas ir, žinoma, griovelis, esantis lenkimo vietoje, kurį labai nemalonu liesti. Žodžiu, lieka neaišku, kada tiksliai „Apple“ išleis sulankstomą telefoną.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!