Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/77487/ilgaamziskiausias-pasaulio-telefonas-atnaujinimus-gauna-jau-6-metus/spausdinti/

Ilgaamžiškiausias pasaulio telefonas: atnaujinimus gauna jau 6 metus

Publikuota: 2021-03-30 11:43
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Leonardas Sindaravičius
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Ko gero tvariausia pasaulyje išmaniųjų telefonų kompanija „Fairphone“ išleido „Android 9“ atnaujinimą prieš šešerius metus pasirodžiusiam „Fairphone 2“. Nors devinta „Android“ versija iš pradžių neskamba kaip įspūdingas pasiekimas, svarbu prisiminti, jog šis telefonas debiutavo dar 2015-aisias. Gamykliškai jame buvo įdiegta „Android 5.1“ operacinė sistema, o atnaujinimą į trimis metais vėliau pasirodžiusią versiją kompanija sugebėjo įgyvendinti be jokios pagalbos iš „Qualcomm“ – „Fairphone 2“ procesorių gamintojos.

Ilgaamžiškiausias pasaulio telefonas: atnaujinimus gauna jau 6 metus

Savo produktus „Fairphone“ pateikia kaip sukurtus tiems, kam rūpi planetos ateitis. Jos kuriami išmanieji telefonai techniškai yra sudaryti iš kelių lengvai išardomų modulių, tad esant poreikiui bet kuris telefono savininkas gali nusipirkti reikiamą įrenginio dalį ir pats ją pasikeisti.

Pasak šios Nyderlanduose įsikūrusios technologijų kompanijos, remiantis 2018-ųjų statistikos duomenimis, daugelis vartotojų Europoje telefonus vidutiniškai keičia kas 2-3 metus. Technologijų tvarumu susirūpinusi „Fairphone“ siekia, kad telefoną žmonės naudotų mažiausiai penkerius metus. Nors jos gaminamų įrenginių dalys yra nesunkiai prieinamos ir pakeičiamos, ne viskas yra apčiuopiama – „Android“ operacinę sistemą nėra lengva atnaujinti, o mėginimas pritaikyti naują OS seniems „viduriams“ šio darbo nepalengvina.

Kalbėdami apie tai, kiek darbo reikėjo įdėti, kad tai veiktų, „Fairphone“ atstovai sako:

„Nepaisant su atsarginėmis dalimis susijusių sunkumų, mes atsirenkėme į Galijotą – programinės įrangos atnaujinimus. Mes turėjome dirbti su procesoriais, kurie nebepalaiko naujausios programinės įrangos, tačiau daugybės pasišventusių bendruomenės narių dėka mes nesustojome, įveikėme šiuos sunkumus ir sugebėjome užtikrinti „Fairphone 2“ sistemos atnaujinimą. Tam, kad tai įvyktų, turėjome išlaikyti apie 477 tūkst. „Google“ testų ir gauti sertifikaciją.“

Sistemos atnaujinimas jau pradėtas diegti ir pasieks visus „Fairphone 2“ savininkus iki balandžio 18-osios. Suplanuota sklaida padės užtikrinti, kad viskas vyks sklandžiai ir bet kokios kilusios problemos bus išspręstos kaip įmanoma greičiau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!