Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/77027/kone-pries-metus-huawei-pristatyta-flagmanu-serija-sulauke-papildymo/spausdinti/

Kone prieš metus „Huawei“ pristatyta flagmanų serija sulaukė papildymo

Publikuota: 2021-03-01 13:21
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos kompanijos „Huawei“ situacija yra gerai žinoma kiekvienam, kuris bent kažkiek domisi pasaulinėmis naujienomis arba planavo įsigyti naujausią šios bendrovės išmanųjį telefoną. Niekam ne paslaptis, jog dar visai neseniai į didžiausio telefonų gamintoją vardą pretendavusi kompanija išgyvena ne geriausius laikus, o tai nulėmė JAV pritaikytos sankcijos.

„Huawei P40 4G“

Nepaisant didžiulių suvaržymų, „Huawei“ vadovai nenuleidžia rankų, o prieš kelias dienas buvo pristatytas ir dar vienas naujas išmanusis telefonas. Tiesa, daugeliui šio įrenginio pavadinimas jau bus girdėtas. Praėjus kone metams po „Huawei P40“ serijos išleidimo, dabar buvo pademonstruotas ir dar vienas šios serijos modelis – tai „Huawei P40 4G“.

Kaip galima suprasti iš pavadinimo, išmanusis telefonas nepalaikys 5G ryšio technologijos, o tai reiškia, kad jame nerasime ir 5G modemo. Naujai pristatytas „P40 4G“ variantas naudos tą patį „Kirin 990“ lustą kaip ir jo pirmtakas, tačiau be jau minėtojo modemo. Likusios įrenginio specifikacijos išlieka nepakitusios. Žinoma, daugeliui tai gali pasirodyti ganėtinai keistas sprendimas, tačiau akivaizdu, jog „Huawei“ siekia pasiūlyti kiek pigesnių flagmanų ir taip bent kažkiek pagerinti savo produkcijos pardavimus, kurie už Kinijos ribų, yra ganėtinai problematiški.

Primename, jog „Huawei P40“ modelį inžinieriai aprūpino išraiškingu 6,1 colio skersmens OLED ekranu, tuo metu „P40 Pro“ įgavo didesnį 6,58 colio skersmens OLED ekraną. „Huawei P40“ flagmanų serijos telefonai pristatyti su dvejomis skirtingomis „Ultra Vision Leica“ konfigūracijomis – triguba bei keturguba kamerų sistemomis. „P40“ modelis nugarėlėje turi tris kameras: 50 MP pagrindinę kamerą, 16 MP itin plataus kampo ir 8 MP teleobjektyvą.

„P40 Pro“ modelio kamerų sistemą sudaro 50 MP „Ultra Vision“ lęšis, 40 MP itin plataus kampo objektyvas, 12 MP „SuperSensing“ teleobjektyvas bei ketvirtoji kamera – „Time of Flight“ (ToF) tipo jutiklis, skirtas fotografuoti sulieto fono scenarijus. Beje, priartinimui skirtą kamerą čia pakeitė periskopinis objektyvas, leidžiantis fotografuojamą vaizdą priartinti iki 5 kartų optiniu bei 50 kartų skaitmeniniu būdu.

„Huawei P40“ modelis aprūpintas 3800 mAh talpos baterija, tuo metu „P40 Pro“ – 4200 mAh.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!