Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/76886/whatsapp-atskleide-tik-pabandykite-neatlikti-sio-veiksmo-ir-daugiau-nebegalesite-susirasineti/spausdinti/

„WhatsApp“ atskleidė: tik pabandykite neatlikti šio veiksmo ir daugiau nebegalėsite susirašinėti

Publikuota: 2021-02-22 09:11
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Šių metų pradžioje viena populiariausių pasaulyje susirašinėjimo platformų „WhatsApp“ patyrė vieną didžiausių smūgių. Jau kurį laiką „Facebook“ priklausanti bendrovė vartotojus informavo apie naują privatumo politiką, kuri nuo šiol leis „WhatsApp“ surinktus duomenis apie vartotoją perduoti „Facebook“. Programėlės naudotojai bent jau kol kas šio nemalonaus veiksmo gali išvengti nesutikdami su naujosiomis taisyklėmis, bet panašu, jog neilgam.

„WhatsApp“ atskleidė: tik pabandykite neatlikti šio veiksmo ir daugiau nebegalėsite susirašinėti

„WhatsApp“ paskelbė, kad jei vartotojas nepaspaus sutikimo varnelės prie naujosios duomenų tvarkymo politikos ir kitų naujų taisyklių iki gegužės 15 dienos, jam bus pritaikyti apribojimai. Žmogus dar kelias savaites gaus pranešimus apie naujas žinutes, bet negalės jų skaityti ir siųsti naujų. Kol kas neaišku, kas atsitiks po tų kelių savaičių, bet „WhatsApp“ savo taisyklėse yra numačiusi galimybę ištrinti vartotojo paskyrą, jei ji yra neaktyvi 120 dienų, tad tikėtina, kad ši taisyklė ir bus pritaikyta šiuo atveju.

Tai kokiais duomenimis „WhatsApp“ nuo šiol dalinsis su „Facebook“? Remiantis naująja politika, tokia informacija kaip telefono numeriai, adresų knygelės, paveikslėliai ir netgi pačių žinučių turinys bus bendrinamas su minėtu socialiniu tinklu. Nors juokaujama, kad „Facebook“ jau ir taip apie mus žino daugiau nei mes patys, dėka laisva valia mūsų pasidalinamo turinio, „WhatsApp“ daugeliui žmonių asocijavosi su privatumu, saugumu ir patikimumu. Taigi, nieko keista, jog vartotojai labai nepalankiai vertina paskutinio savo privatumo trupinėlio atidavimą duomenis reklamos tikslais pardavinėjančiam „Facebook“.

Tiesą sakant, naujosios taisyklės įsigalioti turėjo jau vasario 8 dieną, bet nuvilnyjus nepasitenkinimo bangai jos buvo atidėtos iki gegužės vidurio. Jei esate šios platformos naudotojas ir nesiruošiate taikstytis su pakeitimais, nesate paliktas ant ledo. Labai nemaža dalis „WhatsApp“ vartotojų jau spėjo perbėgti į „Telegram“, kas labai prisidėjo prie jos tapimo šiemet daugiausia kartų atsisiųsta programėle pasaulyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!