Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/76866/google-maps-leis-moketi-uz-parkavima-ir-pirkti-viesojo-transporto-bilietus/spausdinti/

„Google Maps“ leis mokėti už parkavimą ir pirkti viešojo transporto bilietus

Publikuota: 2021-02-20 17:35
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Google“ paskelbė, jog į savo žemėlapių programėlę „Google Maps“ žada integruoti „Google Pay“ funkcionalumą, leisiantį naudotojams sumokėti už automobilių stovėjimą ir viešojo transporto kelionių bilietus nepaliekant žemėlapių aplikacijos. Pirmoji funkcija bus pasiekiama keturiuose šimtuose JAV miestų, tuo tarpu pastarąją žadama integruoti į 80 skirtingų pasaulio organizacijų aplikacijų, tad yra tikimybė, kad galimybę įsigyti autobuso bilietą žemėlapyje sudarytam maršrutui galėsime ir Lietuvoje.

„Google Maps“ leis mokėti už parkavimą ir pirkti viešojo transporto bilietus

„Google“ žada į savo aplikaciją integruoti JAV veikiančias „Passport“ ir „ParkMobile“ paslaugas, leidžiant vartotojams „Maps“ programėlėje pasirinkti parkavimo vietą, suvesti stovėjimo laiką ir sumokėti naudojant „Google Pay“. Stovint ilgiau nei numatyta, laikas bus pratęsiamas automatiškai.

„Šiais laikais žmonės yra linkę dažniau dezinfekuotis rankas ir liesti kiek įmanoma mažiau viešose erdvėse esančių paviršių. „Passport“ ir „ParkMobile“ integracija leis išvengti parkavimo aparatų – pakaks nuspaudus „Pay for Parking“ į aplikaciją suvesti aparato numerį ir planuojamą stovėti laiką ir paliesti „Pay“ mygtuką. Jei prireiks daugiau laiko, pratęsti stovėjimo laiką galėsite vos keliais ekrano palietimais.“

Apie viešojo transporto bilietų pirkimą kol kas neatskleidžiama daug informacijos, tačiau skelbiama apie numanomą funkcionalumą – toje pačioje „Google Maps“ programėlėje galėsite susidaryti maršrutą, susirasti bilietus ir už juos sumokėti bei gauti elektroninį bilietą.

„Android“ išmaniųjų telefonų naudotojai Jungtinėse Amerikos Valstijose jau dabar gali sumokėti už parkavimą nepalikdami „Google Maps“ aplikacijos net keturiuose šimtuose regionų, žadama netrukus išleisti ir „iOS“ versijos atnaujinimą su šiuo funkcionalumu. Viešojo transporto bilietų pirkimo funkcionalumas turėtų atsirasti „Android“ įrenginiuose per kelias ateinančias savaites. Pranešama, kad bus palaikoma 80 skirtingų viso pasaulio bilietų prekybos ir rezervacijos tinklų, tačiau tikslus šių paslaugų tiekėjų sąrašas neatskleidžiamas. Galbūt į sąrašą pateks ir Lietuva?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!