Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/76807/kinai-vel-stebina-isleido-itin-tvirta-galinga-ir-nebrangu-telefona-kuris-gali-matyti-nakti/spausdinti/

Kinai vėl stebina: išleido itin tvirtą, galingą ir nebrangų telefoną, kuris gali matyti naktį

Publikuota: 2021-02-17 07:16
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Dainius Martinkus
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Termovizorinės kameros darosi, dar neseniai matytos tik veiksmo filmuose, pamažu keliasi į tvirtus telefonus. Pirmieji termovizorius pradėjo naudoti „CAT“, o paskui juos nusekė ir kiti gamintojai – ne išimtis ir neblogai žinoma Kinijos bendrovė „Ulefone“.

Kinai vėl stebina: išleido itin tvirtą, galingą ir nebrangų telefoną, kuris gali matyti naktį

Pirmasis jos išmanusis telefonas „Ulefone Armor 9“ su termovizorine kamera buvo pristatytas dar praėjusiais metais bei susilaukė nemažai dėmesio. Įkvėpta prieš štai buvusio modelio sėkmės, „Ulefone“ nusprendė išleisti įrenginį su naktinio matymo kamera ir sparčiuoju 5G ryšiu. Naujasis modelis vadinsis „Armor 11 5G“. Naktinio matymo kamera galima panaudoti įvairiose srityse, tokiose kaip naktinė fotografija, laukinės gamtos stebėjimas ir dar daug kur.

Dabar jau yra žinomos ir kai kurios kitos „Armor 11 5G“ charakteristikos. Telefonas bus apginkluotas „Mediatek Dimensity 800 5G“ procesoriumi su 5G modemu, užtikrinančiu spartų ryšį, 8 GB operatyvios bei 256 GB vidinės atminties. Šis įrenginys turės, net penkių kamerų sistemą. Pagrindinis sensorius bus 48 MP raiškos, o štai įdomioji dalis – naktinio matymo kamera bus aprūpinta 20 MP sensoriumi su infraraudonųjų spindulių lempomis. Taip pat rasime itin plataus 13 MP kamerą, kadrams iš arti fiksuoti turėsime 2MP makro sensorių bei dar vieną pagalbinę kamerą. Telefonas bus vidutinio dydžio, jo ekranas 6.1“ colio su lašo formos ekrano išpjova. Nuostabą kelia 5200 mAh talpos baterija su belaidžio įkrovimo galimybe, kas yra ganėtinai retais sutinkama šios klasės išmaniuosiuose.

Kitos techninės charakteristikos dar nėra žinomos, belieka tik sekti naujienas. Manoma, kad išmanusis telefonas prekyboje gali pasirodyti dar šių metų vasario mėnesį, tad liko laukti visai nedaug. „UleFone Armor 11 5G“ turėtų tapti pirmuoju išmaniu telefonu su 5G ir naktinio matymo funkcija, o jo kaina turėtų siekti maždaug 300 eurų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!