Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/76635/nokia-isleido-bene-geriausia-telefona-taupuoliams/spausdinti/

„Nokia“ išleido bene geriausią telefoną taupuoliams

Publikuota: 2021-02-07 07:20
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Dainius Martinkus
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Nokia“ pastaruoju metu leidžia naujus išmaniusius telefonus, tokiu tempu, kaip rudenį krenta lapai nuo medžių. Kaip suprantame, jie tuo siekia užpildyti visus rinkos segmentus ir pasiūlyti įrenginį kiekvienam kainos laipteliui.

„Nokia“ išleido bene geriausią telefoną taupuoliams

Prieš keletą dienų „Nokia“ išleido naują biudžetinės klasės įrenginį „Nokia 1.4“, skirtą pakeisti prieš štai buvusį „Nokia 1.3“. Naujasis išmanusis pasižymi dviem pagrindinėmis naujovėmis – didesniu ekranu ir talpesne baterija.

Kalbant apie specifikacijas, naujajame „Nokia 1.4“ montuojamas 6,51“ colio LCD IPS ekranas, kurio skiriamoji geba yra HD+ (1600x720). Telefono ekrano kraštinių santykis yra 20:9, todėl telefonu patogiau naudotis dėl siauresnės formos, jis ergonomiškesnis bei mažiau vargina rankas. Lyginant su praeitų metų modeliu, baterijos talpa padidėjo nuo 3000 mAh iki 4000 mAh, o to turėtų pakakti net 2 dienoms. Įdomu tai, kad nors senoji „Nokia 1.3“ turėjo kiek didesnį 6,71“ ekraną ir automatiškai, korpusą, baterijos talpa naujajame telefone padidėjo labai ženkliai. Klausimas – kaip sumažinant patį įrenginį, jiems pavyko taip smarkiai padidinti akumuliatoriaus talpą?

Išmanusis telefonas yra aprūpintas „Qualcomm Snapdragon 215“ procesoriumi, kuris veikia 1,3 Ghz dažniu, jam talkina „Adreno 308” grafikos lustas. „Nokia 1.4.“ bus kelių versijų, pirmoji su 1 GB operatyvios atminties (RAM) ir 16 GB vidinės atminties, antroji aprūpinta 2 GB operatyvios atminties (RAM) ir 32 GB vidinės atminties, o galingiausia įrenginio versija, galės pasigirti net 3GB operatyvios atminties (RAM) su 64 GB vidinės atminties. Dėka sumontuoto microSD kortelių skaitytuvo vidinę atmintį bus galima išplėsti iki 128 GB. Kaip ir daugelis šios klasės įrenginių „Nokia 1.4“ turės ir nostalgiją keliančią 3,5mm ausinių jungtį, taip bus jame bus vietoms dviem SIM kortelėms.

„Nokia 1.4“ planuojama išleisti su „Android 10 Go“ operacine sistema, skirta biudžetinės klasės įrenginiams. Reikia paminėti, kad gamintojas planuoja telefoną atnaujinti iki „Android 11 Go“ versijos dar šiais metais. Primename, kad supaprastinta „Android Go“ operacinė sistema buvo sukurta biudžetinės klasės įrenginiams, siekiant užtikrinti sklandų šių telefonų veikimą.

Kelkimės į nugarėlę. Ten į pasaulį žvelgia dviejų kamerų sistema, primenanti „oreo“ sausainį. Pagrindiniam jutikliui pasirinkta 8 MP kamera, o jam talkina 2 MP makro kamera. Galinėje telefono dalyje taip pat rasime seną gerą piršto antspaudų jutiklį. Tuo metu asmenukių kameros raiška siekia 5 MP.

Kaip ir kuriant kiekvieną biudžetinės klasės įrenginį, siekiant sumažinti jo kainą, šįkart nebuvo apsieita be kompromisų. Telefonas palaiko tik 5W lėtą įkrovimą, o tai reiškia, kad baterija pilnai bus įkrauta per 3 – 4 valandas ir negana to, įkrovimas vyks per seną mircroUSB kištuką. Tai labai keistas sprendimas, turint galvoje, kaip smarkiai išpopuliarėjo USB-C standartas.

Numatoma pradinė „Nokia 1.4“ išmaniojo telefono kaina prasidės nuo €99, kas paverčia jį tikru grobiu taupuoliams, nenorintiems dairytis į „Xiaomi“ ar „Realme“ pusę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!