Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/76572/apple-pagaliau-isgirdo-skundus-iphone-bus-galima-atrakinti-ir-devint-veido-kauke/spausdinti/

„Apple“ pagaliau išgirdo skundus: „iPhone“ bus galima atrakinti ir dėvint veido kaukę

Publikuota: 2021-02-03 07:49
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Justas Stasiulaitis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„iOS 14.5“ atnaujinimas suteiks ilgai lauktą galimybę – naudojant „Face ID“ užraktą ir dėvint kaukę atrakinti savo „iPhone“ telefoną. Pasirodė pirmosios „iOS 14.5“ ir „watchOS 7.4“ kūrėjams beta versija, kurios būtent ir įgalina šią funkcija.

„Apple“ pagaliau išgirdo skundus: „iPhone“ bus galima atrakinti ir dėvint veido kaukę

Be papildomų privatumo funkcijų, tokių kaip „App Tracking Transparency“ , „AirPlay 2“ suderinamumo su „Apple Fitness +“ paslauga, „iOS 14.5“ svarbiausia naujovė yra būtent vadinamoji „Mask ID“. Šis, kol kas tik testuotojams skirtas, atnaujinimas vakar sulaukė tokio neįprastai didelio susidomėjimo, jog net kuriam laiko buvo pristabdytas beta naujinių siuntimo procesas.

Kaip praneša Joanna Stern iš „The Wall Street Journal“, „Face ID“ nustačius, kad dėvite veido kaukę, telefonas kaip autentikacijos metodą panaudos prijungtą „Apple Watch“ laikrodį. Kitaip tariant, jei veidą esate apsaugojęs kauke ir ant riešo dėvite atrakintą „Apple Watch“, jūsų „iPhone“ bus atrakintas, naudojant paprastesnį „Face ID“ veido atpažinimo algoritmą – pakaks tik akių linijos. Tiesa, reikia nepamiršti vieno dalyko – jei išjungsite „Apple Watch“ riešo aptikimo funkciją, tuomet „iPhone“ aprašytu būdu atrakinti negalėsite.

Beje, saugumo sumetimais taip pat galite atlikti ir priešingą veiksmą – greitai užrakinti savo „iPhone“ naudodami „Apple Watch“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!