Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/76290/apple-testuoja-sulankstomus-ekranus-ir-nauja-pirsto-atspaudo-technologija/spausdinti/

„Apple“ testuoja sulankstomus ekranus ir naują piršto atspaudo technologiją

Publikuota: 2021-01-19 11:11
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Justas Stasiulaitis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Apple“ pradėjo pirmuosius darbus prie „iPhone“, kuris turės sulankstomą ekraną, teigiama naujoje „Bloomberg“ Marko Gurmano ataskaitoje. Nors sulankstomo „iPhone“ bandymai pradėti, „Apple“ neįsipareigoja išleisti įrenginio su šią technologiją.

„Apple“ testuoja sulankstomus ekranus ir naują piršto atspaudo technologiją

Testavimas yra labai ankstyvoje fazėje, o „Apple“ savo laboratorijose dar neturi visų sulankstomų „iPhone“ prototipų. Kaip ir kitų kompanijų išmanieji telefonai, sulankstomas „iPhone“ leis „Apple“ sukurti įrenginį su didesniu ekranu, kuris tilps kišenėje. Teigiama, kad „Apple“ taiko į dizainą, kuris turi nematomą vyrį, esantį už ekrano, o ne dvi plokštes, atskirtas matomu vyriu. „Bloomberg“ teigia, kad sulankstomas „iPhone“ greičiausiai bus pristatytas už kelių metų arba niekada, jei nebus rastas patikimas sprendimas.

„Apple“ testuoja sulankstomus ekranus ir naują piršto atspaudo technologiją

Tikimasi, kad šiais metais planuojami „iPhone 13“ modeliai neturės esminių dizaino pokyčių, nes 2020 m. „iPhone“ modeliai buvo stipriai atnaujinti dizaino atžvilgiu. Teigiama, kad „Apple“ inžinieriai 2021 m. „iPhone“ modelius labiau laiko kaip atnaujinimą 2020 metų modeliams. Anksčiau „Apple“ daugelį metų naudojo „S“ ženklą, kuris „iPhone“ modeliuose buvo siejamas su atnaujintu modeliu. Nors tikimasi, kad dizaino pakeitimai bus nedideli, „Apple“ išbando pirštų atspaudų skaitytuvo technologiją po ekranu.

Pirštų atspaudų jutiklis po ekranų veiks kartų su „Face ID“ ir būtų itin patogi alternatyva šiuo laikotarpių, kuomet mūsų veidai slepiasi po kauke.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!