Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/76289/sony-lenkia-pati-save-puikios-naujienos-pasieke-2019-metu-telefonu-savininkus/spausdinti/

„Sony“ lenkia pati save: puikios naujienos pasiekė 2019 metų telefonų savininkus

Publikuota: 2021-01-19 07:20
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

JAV milžinė „Google“ naują „Android“ operacinės sistemos versiją pristatė dar praėjusių metų rudenį, tačiau daugelis išmaniųjų telefonų vis dar laukia atnaujinimo. Niekam ne paslaptis, jog dažniausiai tai užtrunka bent keletą mėnesių, o kai kurie gamintojai naujinį pasiūlo po pusmečio, metų ar visai atsisako tokios minties.

„Sony“ lenkia pati save: puikios naujienos pasiekė 2019 metų telefonų savininkus

Japonijos kompanija „Sony“ praėjusį mėnesį pateikė „Android 11“ atnaujinimą „Xperia 1 II“ modeliui, o dabar atėjo eilė ir 2019 metais pristatytiems įrenginiams. Nors bendrovės vadovai tikėjosi, kad operacinės sistemos naujinys bus paruoštas tik vasarį, tačiau jau dabar „Xperia 1“ ir „Xperia 5“ modelių savininkai gali džiaugtis. Tiesa, bent jau kol kas naująją „Android 11“ versiją galės išbandyti ne visi, tačiau artimiausiomis dienomis atnaujinimas turėtų pasiekti daugelį.

2019 metais pristatytų „Sony Xperia 1“ ir „Xperia 5“ išmaniųjų telefonų savininkai, kurių lokacija yra Rusija arba Azija, naujinius gali įsidiegti jau dabar, o šių įrenginių savininkams kituose regionuose – veikiausiai teks luktelti dar keletą dienų. „Android 11“ naujinys šiems telefonams užima maždaug 912 MB ir abiem prietaisams jis žymimas tuo pačiu numeriu – 55.2.A.0.630.

Primename, jog „Xperia 1“ modelis yra „Sony“ sukurtas 2019 metų flagmanas. 6,5 colių įstrižainės ekranu pasižymintis išmanusis telefonas veikia su „Qualcomm Snapdragon 855“ procesoriumi bei turi 6 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties, kurią dar galima praplėsti ir atminties kortele. Išmaniojo veikimą palaiko 3330 mAh talpos baterija.

Visų pirma, daugiausiai dėmesio šis telefonas sulaukia dėl savo ekrano. Tai pirmasis išmanusis pasaulyje, kuris turi 4K HDR OLED technologijos ekraną. „Sony Xperia 1“ – įrenginys, tobulai pritaikytas pramogauti ir dirbti. Jo ekranas ne tik erdvus, bet ir išskirtinio kraštinių santykio – 21:9. Kaip tik toks yra daugumos filmų formatas, todėl jais mėgautis šiame įrenginyje bus ypač patogu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!