Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/76263/samsung-galaxy-s21-gali-be-prisilietimo-atrakinti-automobili/spausdinti/

„Samsung Galaxy S21“ gali be prisilietimo atrakinti automobilį

Publikuota: 2021-01-18 13:45
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų funkcionalumas per pastaruosius smarkiai išaugo. Jeigu seniau į juos buvo žiūrima kaip į pakaitalą muzikos grotuvui, kompiuteriui, žaidimų konsolei ir panašiems prietaisams, tai šiomis dienomis šie nedideli įrenginiai jau gali pakeisti mūsų pinigines, o kai kuriose šalyse – netgi pasus. Tačiau tikrai nepanašu, kad telefonų visapusiškumas ketina nustoti vystytis. Pristatyti „Samsung Galaxy S21“ serijos išmanieji galės be jokio prisilietimo atrakinti ir užvesti automobilius.

„Samsung Galaxy S21“ gali be prisilietimo atrakinti automobilį

Pietų Korėjos technologijų gigantė per sausio 14 dieną vykusį savo flagmanų pristatymą paskelbė apie partnerystę su 4 stambiais automobilių gamintojais – „Audi“, „BMW“, „Ford“ ir „Hyundai“ premium prekės ženklu „Genesis“. Bendradarbiavimo esmė – naujų „Samsung“ aukščiausios klasės išmaniųjų telefonų savininkams suteikti galimybę minėtų markių automobilius be raktelių – tiesiog turint telefoną kišenėje priartėjus prie transporto priemonės.

Tam naudojama nauja itin plataus spektro ryšio technologija, trumpinama UWB. Savininko kišenėje ar rankinėje esantis telefonas, kuris suporuotas su automobiliu, siųs trumpus impulsus automobiliui, kuris UWB dėka itin tiksliai apskaičiuos atstumą ir dureles atrakins tik tada, kai vairuotojas bus visai prie pat transporto priemonės. Tiesa, atrakinti automobilio dureles bus galima ir kitu, ne tokiu pažangiu būdu – naudojant NFC technologiją – tačiau tokiu atveju išmanųjį teks ištraukti iš kišenės ir priglausti prie durelių rankenėlėje esančio jutiklio.

Pastarasis faktas itin svarbus pigiausiam iš ką tik pristatytų „Samsung“ flagmanų – „Galaxy S21“, kadangi šis modelis neturi minėtosios UWB technologijos. Ja pasigirti gali tik „Galaxy S21+“, „Galaxy S21 Ultra“ ir „Galaxy Note20 Ultra“ išmanieji.

Gera žinia yra tai, jog „Samsung“ nesiruošia UWB technologijos rezervuoti tik savo įrenginiams. Bendrovė aktyviai dirba, kurdama visą industriją apimantį UWB konsorciumą, todėl tik laiko klausimas, kada šią automobilio raktelius namie palikti galės ir kitų gamintojų išmaniųjų savininkai. Be to, tikėtina, kad daugiau telefonų kompanijų prisijungus prie šio konsorciumo UWB technologija bus įdiegta į daugiau automobilių.

Tiesa, būtina paminėti, jog „Samsung“ nėra pirmieji pastaruoju metu užšokę ant skaitmeninio automobilių atrakinimo bangos. „Apple“ praėjusių metų birželio pabaigoje pristatė galimybę, naudojant „iPhone“ NFC mikroschemą atrakinti ir užvesti 2021 metų modelio „BMW“ automobilius. Tiesa, čia vokiečių marke ir buvo apsiribota.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!