Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/76156/xiaomi-europos-rinkai-pristate-nauja-telefona-su-milziniska-baterija/spausdinti/

„Xiaomi“ Europos rinkai pristatė naują telefoną su milžiniška baterija

Publikuota: 2021-01-12 13:25
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Xiaomi“ mūsų tautiečiams puikiai žinomas dėl daugybės nenugalimą kainos/kokybės santykį siūlančių išmaniųjų. Deja, Europos rinkoje kompanija vis labiau bando koncentruotis į aukštesnį kainų segmentą, todėl mūsų regione pigių telefonų asortimentas kur kas mažesnis nei Azijos šalyse. Vis dėlto „Xiaomi“ dukterinė bendrovė „Redmi“ nepamiršo savo šaknų ir tarptautinei rinkai pristatė naują biudžetinės kainų kategorijos čempioną „Redmi 9T“.

„Xiaomi“ Europos rinkai pristatė naują telefoną su milžiniška baterija

Kaip ir galima tikėtis, įrenginio dizainas yra daugių daugiausia kuklus. Čia nerasime nei metalinio rėmo, nei brangesniuose modeliuose įprastos stiklinės nugarėlės – visas „Redmi 9T“ korpusas gaminamas iš seno gero plastiko, kurio tekstūra parinkta taip, kad kuo mažiau slystų iš delno ir būtų atspari įbrėžimams. Kaip ten bebūtų, akį traukia ryškios spalvos ir labai didelis „Redmi“ logotipas. Beje, nors oficialaus IP sertifikato telefonas neturi, gamintojas teigia, jog jis padengtas specialia danga, saugančia nuo aptaškymo vandeniu.

Priekinėje įrenginio dalyje montuojamas 6,53 colio įstrižainės IPS technologijos ekranas, kurio rezoliucija atitinka FHD+ standartą. Asmenukių kamera montuojama lašo formos išpjovoje, o ekrano rėmai yra toli nuo siauriausių. Visgi ekonominiuose telefonuose toks komplektas vis dar laikomas neblogu.

Gamintojas labai didžiuojasi, kad „Redmi 9T“ jam pavyko sumontuoti ne „MediaTek“, o 2020 metais dienos šviesą išvydusį vidutinės klasės „Snapdragon 662“ lustą. Šie šeštosios serijos „Qualcomm“ procesoriai rinkoje garsėja puikia sparta ir itin nedidelėmis energijos sąnaudomis. Sklandų išmaniojo veikimą taip pat užtikrins 4 arba 6 GB operatyviosios ir 64 arba 128 GB vidinės atminties. Telefone yra ir 3,5mm ausinių jungtis bei IR spindulių siųstuvas.

Kamerų fronte, kaip ir galima tikėtis, vėl nuspręsta eiti pigių telefonų gamintoju pramintu keliu ir įmontuoti kaip įmanoma daugiau objektyvų. Nugarėlėje puikuojasi net 4 jutikliai – 48 MP f/1.8 pagrindinis, 8 MP f/2.2 itin plataus kampo bei du 2 MP jutikliai – makro ir gylio. Priekinės kameros rezoliucija siekia 8 MP.

Kaip ten bebūtų, pagrindinis „Redmi 9T“ arkliukas ganosi visai kitoje vietoje. Bendrovė telefone sumontavo sunkiai suvokiamos 6000 mAh talpos bateriją, beveik 2000 mAh lenkiančią flagmanuose diegiamus akumuliatorius. Turint galvoje efektyvų lustą ir resursus taupančią programinę įrangą galima tikėtis beveik 3 dienų veikimo vienu įkrovimu. Beje, pastarasis irgi ne iš lėčiausių – jo galia siekia 18W. Beje, „Redmi“ žada, kad baterija bus itin ilgaamžė ir savo darbą puikiai atliks net 4 metus.

„Redmi 9T“ kaina Europoje turėtų būti išties krikščioniška. 4/64GB variantas atsieis 159 eurus, o už 4/128GB versiją teks pakloti 189 eurus. Taip pat rinkoje bus siūlomas ir specialus „Redmi 9T“ variantas su NFC ryšiu, reikalingu mobiliesiems mokėjimams. Jis tekainuos 10 eurų brangiau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!