Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/75999/huawei-sukure-technologija-kuri-leis-pasalinti-ibrezimus-nuo-telefono-ekrano/spausdinti/

„Huawei“ sukūrė technologiją, kuri leis pašalinti įbrėžimus nuo telefono ekrano

Publikuota: 2020-12-28 10:25
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Turbūt visi esame pajutę tą malonų jausmą, nulupdami plastikinę plėvelę nuo visiškai naujo telefono. Iš pradžių prietaisas atrodo švarus ir gražiau, tačiau laikui bėgant, ypač jei jis nėra pernelyg saugomas, ekranas ir korpusas pasidengia daugybe nemalonių įbrėžimų. Iki šiol subraižius telefono stiklą belikdavo rinktis iš dviejų galimybių – keisti visą ekraną ar jo apsauginį stiklą arba susitaikyti ir gyventi su kosmetiniais defektais. Tačiau panašu, kad „Huawei“ surado būdą pašalinti įbrėžimus ir taip telefono išvaizdą grąžinti į pirminę būklę.

„Huawei“ sukūrė technologiją, kuri leis pašalinti įbrėžimus nuo telefono ekrano

Kompanija Kinijos nacionaliniame intelektinės nuosavybės biure pateikė paraišką patentui gauti, kuri vadinasi „Metodas ir įranga, skirti pašalinti įbrėžimus nuo stiklo“ – apie ją paskelbtą mažiau nei prieš savaitę.

Patento apraše nupasakotas būdas, kaip bus atliekama ši neįtikėtinai praktiška procedūra. Iš pradžių specialus aparatas aptiks įbrėžimus ant išmaniojo ekrano ar nugarėlės stiklo. Jei įbrėžimas aptinkamas priekinėje dalyje, stiklas nuvalomas alkoholiniu valikliu, o nugarėlės atveju panaudojamas ultragarsinis valytuvas.

Tada bus ruošiama speciali mikstūra, kurios 45 % sudarys akrilatas, 50-60 % epoksidinė derva, 2-3 % iniciatorius ir 2-3 % įvairūs kiti priedai. Po to šis mišinys bus perkeliamas ant permatomos plėvelės, priklijuojamas prie telefono stiklo ir kurį laiką laikomas po 320-420 nm bangų ilgio UV spindulių lempa.

Tai turėtų padėti pašalinti visus įbrėžimus nuo telefono ir leisti jo savininkui vėl džiaugtis tobula jo išvaizda. Deja, kol kas neatskleidžiama, kur ir kada Kinijos elektronikos milžinė turėtų pradėti siūlyti šią paslaugą, tačiau jos aprašymas neskamba itin sudėtingai, todėl tai neturėtų užtrukti labai ilgai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!