Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/75688/augantis-kameru-skaicius-telefonuose-paaiskejo-ka-renkasi-daugelis-vartotoju/spausdinti/

Augantis kamerų skaičius telefonuose: paaiškėjo ką renkasi daugelis vartotojų

Publikuota: 2020-12-03 07:07
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

2018 metais išmaniųjų telefonų gamintojai pradėjo kamerų lenktynes ir nuo to laiko tapo priimta pirkėjams siūlyti telefonus su bent trimis ar keturiomis kameromis. Iš pradžių rinkoje karaliavo įrenginiai su trimis objektyvais, tačiau naujausia statistika rodo, kad keturių kamerų konfigūracija tapo populiariausiu pirkėjų pasirinkimu.

Išmaniųjų telefonų nugarėlėje montuojamų kamerų gausa dažniausiai nulemia tai, kokias galimybes vartotojas turės. Kitaip sakant, kuo daugiau objektyvų – tuo daugiau pasirinkimų turi telefono savininkas. Žinoma, didesnis kamerų skaičius leidžia gamintojams pasiūlyti ir geresnę nuotraukų kokybę.

Augantis kamerų skaičius telefonuose: paaiškėjo ką renkasi daugelis vartotojų

Kaip pastebi „Omdia“, žmonės jau nebėra linkę laikyti daugybės kamerų kaip išskirtine telefono savybe. Kuo didesnis objektyvų skaičius jau tampa įprastu ne tik aukščiausios klasės įrenginių grupėje, tačiau ir tarp pigesnių produktų. Kaip bebūtų, pigesniuose telefonuose daugelis kamerų būna tam, jog sudaryti įspūdį vartotojui ir dažniausiai būna pasiūlomos makro ir gylio kameros. Šiame segmente iš esmės dažniausiai naudojamos išlieka standartiniai ir plataus kampo objektyvai.

Grįžkime prie statistikos. Remiantis „Omdia“ pateikiamais duomenimis, beveik 60 proc. visų parduotų išmaniųjų telefonų turėjo keturias kameras. Įdomu ir tai, jog dvi kompanijos nepardavė nei vieno įrenginio su viena kamera – tai „Realme“ ir „Oppo“. Abi šios bendrovės nebegamina produktų, kurie nugarėlėje turėtų tik vieną kamerą. Tuo tarpu „Huawei“ yra vienintelis gamintojas, kuris pasiūlė įrenginių net ir su penkiais objektyvais.

Augantis kamerų skaičius telefonuose: paaiškėjo ką renkasi daugelis vartotojų

Žvelgiant į kompanijų skaičius, į akis krinta ir „Apple“ parduodamų išmaniųjų telefonų statistika. Nesunku pastebėti, kad kamerų savybės pasiskirstę labai panašiai – daugiau nei 30 proc. parduotų telefonų turi vieną kamerą, kiek mažiau nei 50 proc. atitenka „iPhone“ su dviem, ir mažiau nei 20 proc. parduotų įrenginių turi tris kameras. Visai kitokia tendencija matoma kitų gamintojų parduotų produktų grafikuose.

Kinijos kompanija „Xiaomi“ daugiausiai dėmesio susilaukia dėl išmaniųjų, kurie turi keturias kameras, analogiškai yra ir su „Realme“ ar „Oppo“, o štai „Huawei“ ir „Vivo“ parduoda daugiau įrenginių, kurie turi tris kameras. O koks yra Jūsų pasirinkimas? Ar Jūsų turimas prietaisas pasižymi vienu, dviem, trimis ar keturiais objektyvais? O gal turi ir dar daugiau? Pasidalinkite informacija apie tai komentaruose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!