Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/75506/nezinote-kur-yra-jusu-seimos-nariai-tiesiog-paklauskite-google/spausdinti/

Nežinote, kur yra jūsų šeimos nariai? Tiesiog paklauskite „Google“

Publikuota: 2020-11-19 21:11
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Tie, kas jau sukūrė šeimas, greičiausiai dažnai susiduria su įvairiomis problemomis, susijusiomis su šeimos narių lokacija. Vakarienė jau garuoja ant stalo, o šeimos galva kaip negrįžta, taip negrįžta? Įtariate, kad vaikas pabėgo iš pamokų? Pagaliau, į šiuos klausimus atsakymą gausite lengvai ir be pastangų, o tuo pasirūpins ne kas kitas, o „Google“.

Nežinote, kur yra jūsų šeimos nariai? Tiesiog paklauskite „Google“

Paieškos milžinė pastarosiomis dienomis išplėtė išmaniuosiuose garsiakalbiuose su ekranu veikiančio balso asistento „Google Assistant“ funkcionalumą įvairiomis šeimoms skirtomis funkcijomis. Bene įdomiausia iš jų – galimybė realiu laiku žinoti, kur yra jūsų šeimos nariai. Tereikia paklausti „Hey Google, where is my family?“ arba „Hey Google, where’s mom/dad (tam tikro šeimos nario vardas)?“ ir išmaniojo garsiakalbio ekrane bus parodyta paskutinė lokacija. Žinoma, norint, kad visa tai veiktų, kiekvienas šeimos narys, kuriam yra daugiau nei 13 metų, turėtų „Google Family“ paskyrą ir telefono žemėlapių programėlėje būtų įjungęs vietovės dalinimąsi su kitais.

Iš kitų naujovių galima paminėti atnaujintą „Family Bell“ funkciją, leidžiančią paleisti skambučio garsą visuose namuose esančiuose išmaniuosiuose garsiakalbiuose tam tikra proga – kviečiant vakarienės, einant miegoti, įjungus filmą ir pan. Kompanija su šiuo atnaujinimu pridėjo naujų garsų efektų.

Paprastesnės naujovės yra „Family Notes“, leidžianti ekrano užsklandoje palikti svarbias žinutes šeimos nariams, bei specialios edukacijos funkcijos, tokios kaip interaktyvios pasakos ar veiklos ekrane.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!