Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/75450/prognozuojamas-spartus-5g-telefonu-populiarumas/spausdinti/

Prognozuojamas spartus 5G telefonų populiarumas

Publikuota: 2020-11-16 11:26
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Lapkričio 7 dieną vykusiame „Tianyi“ pažangiosios ekologinės pramonės viršūnių forume, „Qualcomm“ generalinis direktorius Steve‘as Molenkovas skaitė kalbą. Šioje konferencijoje be „China Telecom“ taip pat dalyvavo tokie išmaniųjų telefonų gamintojai kaip „Huawei“, ZTE, „MediaTek“, „Samsung“ ir „Xiaomi“. Pasak S. Molenkovo, belaidis ryšys tapo puikia komunikacine priemone, todėl 5G ryšio komercinis procesas spartėja taip, kaip ir tikėtasi.

Prognozuojamas spartus 5G telefonų populiarumas

„Qualcomm“ generalinis direktorius mano, kad iki 2022 metų pasaulinė 5G išmaniųjų telefonų gamybos bendra apimtis pasieks kiek daugiau nei 750 milijonų vienetų. Be to, tikimasi, kad iki 2023 metų bendras 5G ryšį palaikančių prietaisų skaičius viršys 1 mlrd. Jei bus taip, kaip prognozuoja S. Molenkovas, tuomet šis progresas bus net dvejais metais greitesnis nei 4G ryšio.

Jau 2025 metais prognozuojama, kad bendras 5G išmaniųjų telefonų skaičius pasieks beveik 3 mlrd. ribą, o 5G ryšys sudarys apie 45 proc. viso mobiliojo tinklo duomenų srauto. Kaip ir buvo galima tikėtis, 5G tinklų plėtra bus didžiulė. Nepaisant pradinio protrūkio apie sąmokslo teorijas, kurios tikrai gana stipriai sulėtino plėtrą, pastebimas progresas vis tiek yra tikrai didelis.

„Qualcomm“ pristatė tris naujas 5G RAN lustų platformas

„Qualcomm“ įmonė neseniai paskelbė apie 5G tinklo infrastruktūros lustų platformų serijos paleidimą, skirtą įvairiems scenarijams, pradedant makro bazinėmis stotimis, palaikančiomis didžiulį MIMO kiekį (angl. multiple-input and multiple-output), ir kompaktiškomis mažomis bazinėmis stotimis. Šiuo žingsniu Amerikos kompanija paspartina radijo prieigos tinklų (RAN).

Trys naujai pristatytos platformos yra vienas iš pirmųjų žingsnių, leidžiančių pirmaujantiems mobiliojo ryšio operatoriams įdiegti naujos kartos atvirus sujungtus virtualius RAN (vRAN) tinklus. Be to, šios platformos yra skirtos padėti ryšio įrangos gamintojams paversti viešuosius tinklus ir belaidžius įmonių privačius tinklus novatoriškomis platformomis, kad tokiu būdu būtų galima išnaudoti visas esamas 5G galimybes.

Kaip teigiama, „Qualcomm“ bendradarbiauja su pirmaujančiais mobiliojo ryšio operatoriais, kad šie paspartintų perėjimą prie naujos kartos ryšio įrangos. Pirmieji „Qualcomm 5G RAN“ platformos inžineriniai pavyzdžiai turėtų būti prieinami po gerų metų – 2022 metų pradžioje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!