Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/7524/saudo-arabijoje-bus-baudziama-uz-filmavima-telefonu/spausdinti/

Saudo Arabijoje bus baudžiama už filmavimą telefonu

Publikuota: 2007-03-30 18:46
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Critical Security

Saudo Arabijos baudžiamasis kodeksas pasipildys dviem naujais punktais: nuo šiol bus baudžiama už kompiuterinius nusikaltimus ir slaptą filmavimą mobiliuoju telefonu. Už kiekvieną nusikaltimą bus baudžiama vienerių metų laisvės atėmimo bausme ir bauda – 133 tūkst. JAV dolerių. Įstatymų pataisos įsigalios kai tik juos pasirašys karalius.

Kompiuteriniai nusikaltimai apibrėžiami kaip nelegalus patekimas į sistemas arba svetainės dizaino pakeitimas ar jos sunaikinimas. Slaptas filmavimas mobiliojo telefono kamera apibrėžiamas kaip nusikaltimas, kurio metu pažeidžiamas asmens privatumas.

Telefonų su kameromis atsiradimas sukėlė konservatyvios Saudo Arabijos musulmonų bendruomenės nepasitenkinimą – 2004 metais valdžia netgi buvo uždraudusi parduoti šiuos aparatus, tačiau jau parduotų telefonų kiekis padarė šį draudimą beprasmiu.

Saudo Arabija griežtai stebi interneto naudojimą, cenzūruodama seksualinio ir pornografinio pobūdžio svetaines, taip pat ir politinius resursus, susijusius su ekstremizmu ar islamo liberalizavimu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!