Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/74965/nokia-pristate-du-naujus-mygtukinius-telefonus-su-4g/spausdinti/

„Nokia“ pristatė du naujus mygtukinius telefonus su 4G

Publikuota: 2020-10-13 09:43
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmanieji telefonai su liečiamais ekranais tapo tokia rutina, kad jaunesni vaikai jau nebesugeba pasakyti, kas tai per daiktas, pamatę fizinių mygtukų klaviatūrą ir miniatiūrinį ekranėlį turinčius mobiliuosius. Tačiau „Nokia“ prekės ženklą valdanti kinų „HMD Global“ įsitikinus, kad net ir šiems senoliams vis dar yra vietos po saule – Kinijoje debiutavo du nauji mygtukiniai „Nokia 215 4G“ ir „Nokia 225 4G“.

„Nokia“ pristatė du naujus mygtukinius telefonus su 4G

Abu telefonai aprūpinti 2,4 colio ekranais ir T9 stiliaus klaviatūra, tačiau „Nokia 225 4G“ atrodo šiek prabangiau. Tą išduoda ir prabangesnės spalvos – mėlyna, auksinė ir juoda. Tuo metu pigesnis „Nokia 215 4G“ bus siūlomas tik juodos arba žalios korpuso atspalvių.

Visgi skirtumai čia nesibaigia. „Nokia 225 4G“ nugarėlėje turi VGA kokybės kamerą, kurios nėra „215 4G“, taip pat jame montuojamas šiek tiek efektyvesnis procesorius, garantuojantis dar geresnę baterijos ištvermę.

Didžiausias abiejų telefonų privalumas be abejonės yra 4G ir VoLTE technologijų palaikymas. Net ir naujesni mygtukiniai mobilieji galėjo jungtis tik prie 2G tinklo, kuris kai kuriose šalyse jau buvo išjungtas, o kitose – planuojamas demontuoti, na, o 3G modeliai negalėjo pasiūlyti VoLTE suteikiamo greitesnio sujungimo ir geresnės pašnekovo balso kokybės.

Abu naujieji „Nokie“ įrenginiai taip pat turi tokias besivystančiose rinkose aktualias funkcijas kaip FM radijas, microSD kortelių palaikymas ir LED žibintuvėlis.

Kaip ten bebūtų, didžiausias abiejų telefonų privalumas yra labai nedidelė kaina. Spalio 14 dieną ant prekybininkų lentynų atsidursiantis „Nokia 215 4G“ kainuos 32 eurus, o prabangesnis „Nokia 225 4G“, kurio išankstiniai užsakymai prasidės spalio 17 dieną, atsieis 44 eurus.

Tiesa, kyla klausimas, ar tikrai šių mobiliųjų pirkėjai juos rinksis ne dėl nostalgijos ar nenoro žengti į skaitmeninę erą – liečiamą ekraną ir visai kitas funkcionalumo galimybes siūlantys išmanieji šiais laikais kainuoja vos viena ar kita dešimtimi eurų brangiau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!