Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/74953/android-11-atkeliaus-i-daugeli-nokia-telefonu/spausdinti/

„Android 11“ atkeliaus į daugelį „Nokia“ telefonų

Publikuota: 2020-10-11 17:18
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„HMD Global“, kuri valdo prekinį ženklą „Nokia“, visai neseniai paskelbė tikrai intriguojančias naujienas – tai „Android 11“ atnaujinimų tvarkaraštį savo išmaniesiems telefonams. Įdomu ir tai, jog gamintojo planai internete buvo pasirodę dar prieš kelias savaites, tačiau tuomet sekė labai keista istorija.

Po oficialaus paskelbimo nepraėjus nė parai laiko ir visa informacija apie „Android 11“ atnaujinimus buvo pašalinta. Būtent tokia situacija susiklostė prieš keletą savaičių, bet dabar panašu, kad visa tai liko tik istorija. „HMD Global“ dar kartą oficialiai paskelbė analogišką grafiką ir dabar jau galime būti tikri – tai yra tiksli informacija.

„Android 11“ atkeliaus į daugelį „Nokia“ telefonų

Kaip galima matyti iš aukščiau esančios nuotraukos, šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje „Android 11“ atnaujinimus turėjo, o gal vis dar gaus, „Nokia 8.3 5G“, „Nokia 2.2“, „Nokia 5.3“ ir „Nokia 8.1“ išmanieji telefonai. Jeigu „HMD Global“ vis dėlto nuspręs atnaujinti šiuos įrenginius, tai turėtų įvykti kažkada spalį – gruodį ar sausį – kovą.

Pirmojo 2021 metų ketvirčio metu atnaujinimų turėtų sulaukti „Nokia 1.3“, „Nokia 4.2“, „Nokia 2.4“, „Nokia 2.3“ ir „Nokia 3.4“ modeliai, o kiek vėliau „Android 11“ pasiektų ir „Nokia 3.2“, „Nokia 7.2“ ir „Nokia 6.2“ išmanieji telefonai. Vėliausiai atnaujinimų sulauks „Nokia 1 Plus“ ir „Nokia 9 PureView“ įrenginiai, kuriuos naujienos turėtų pasiekti antrojo kitų metų ketvirčio metu.

Žinoma, toks grafikas nėra itin tikslus, tačiau jis leidžia orientuotis kada preliminariai galima tikėtis išvysti „Android 11“ operacinės sistemos versiją tam tikruose gamintojo modeliuose. Pranešime spaudai, kompanijos atstovai pabrėžia ir tai, jog per pastaruosius tris metus „Nokia“ savo įrenginiams pateikė daugiau nei 1000 įvairiausių atnaujinimų. Verta paminėti ir tai, jog „HMD Global“ visiems savo produktams žada trijų metų saugumo atnaujinimus bei dvejus metus trunkantį operacinės sistemos palaikymą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!