Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/7486/sparti-wimax-technologijos-pletra-didintu-lietuvos-konkurencinguma/spausdinti/

Sparti WIMAX technologijos plėtra didintų Lietuvos konkurencingumą

Publikuota: 2007-03-28 10:21
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Baltnetos komunikacijos, UAB

Modernios bevielio interneto technologijos WIMAX įdiegimas ir plėtra Lietuvoje padidintų mūsų šalies konkurencingumą bei gerintų jos tarptautinį įvaizdį. Tokios nuomonės yra kompleksinių IT ir interneto sprendimų kompanija „Baltnetos komunikacijos“.

„WIMAX technologija dar tik plinta pasaulyje, todėl dabar yra palankus momentas, kada, Lietuvai suskubus ją įdiegti, atkreiptume į save dėmesį kaip į technologiškai pažangią žinių ekonomikos valstybę. Toks įvaizdis ypač reikalingas, siekiant skatinti modernes technologijas kuriančias įmones investuoti mūsų šalyje“, - mano „Baltnetos komunikacijų“ generalinis direktorius Mindaugas Pranskevičius.

Pasak jo, spartus WIMAX diegimas paskatintų socialines ir ekonomines permainas ir pačioje Lietuvoje. Naujų visoje šalyje veiksiančių interneto tiekėjų atėjimas paskatins konkurenciją rinkoje, todėl kokybiškas ir nebrangus internetas, taps prieinamu bet kurioje vietovėje – tiek mieste, tiek kaime. Dėl didėjančios interneto skvarbos ir žmonių kompiuterinio raštingumo kilimo Lietuva taps patrauklesnė užsienio investuotojams, kuriems reikalinga kvalifikuota darbo jėga ir aukštas technologijų išvystymo lygis.

Konkursą dėl licencijų suteikimo diegti WIMAX technologiją Ryšių reguliavimo tarnyba ketino paskelbti dar praėjusiais metais, tačiau dėl nežinomų priežasčių jo eiga yra įstrigusi.

„Naujos technologijos pasaulyje diegiamos labai sparčiai. Tai, kas dabar atrodo labai nauja, galintis sukelti perversmą, jau netolimoje ateityje taps visiems įprasta. WIMAX atveju Lietuva dar turi galimybę nepavėluoti ir laiku įdiegti šią technologiją“, - sakė M.Pranskevičius.

WIMAX technologiją yra išbandžiusios 50 pasaulio valstybių. Šiuo metu tarp 12 pasaulio šalių, besinaudojančių šia modernia bevielio interneto technologija, yra ir Estija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!