Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/74843/apple-rado-sprendima-nuo-ibrezimu-ekranai-patys-juos-naikins/spausdinti/

„Apple“ rado sprendimą nuo įbrėžimų, ekranai patys juos naikins

Publikuota: 2020-10-04 21:01
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Justas Stasiulaitis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Apple“ pateikė naują įbrėžimus ir pažeidimus naikinančio ekrano patentinę paraišką, kuri, anot jos, yra skirta sulankstomam įrenginiui. Akivaizdžiausias to taikymas, žinoma, būtų sulankstomam „iPhone“. Idėja išspręstų vieną iš pagrindinių sulankstomų išmaniųjų telefonų problemų, kuri pavertė nesėkmingą „Samsung Galaxy Fold“ paleidimą PR katastrofa.

„Apple“ rado sprendimą nuo įbrėžimų, ekranai patys juos naikins

Sulenkus ekraną, įstrigusios dulkės ar kitos šiukšlės gali sugadinti ekraną. Tai yra problema, kurią siekiama išspręsti „Apple“ šiuo išradimu. Patentinėje paraiškoje sakoma, kad idealiausia būtų, jei prietaisas pats susitaisytų automatiškai, vartotojui nereikalaujant nieko daryti, pavyzdžiui, kraunant. Savęs išgydymas arba įbrėžimų šalinimas galės veikti savaime besigydančios medžiagos sluoksnyje (pvz., kai speciali danga yra įlenkta, speciali medžiaga gali užpildyti įdubimą net ir be išorinio įsikišimo). Pažeidimų naikinimą gali inicijuoti arba pagreitinti išoriškai naudojama šiluma, šviesa, elektros srovė ar kitas išorinis dirgiklis. Kai šiluma naudojama kaip stimulas įbrėžimų naikinimo procesui, ekrano dangos sluoksnyje gali būti naudojami skaidrūs laidininkai, kurie ekrano dangos sluoksnyje suformuos specialų sluoksnį ir šis sluoksnis gali būti naudojamas šilumai generuoti, kad paskatintų tvarkymosi procesą.

Viskas skamba šiek tik kaip iš mokslinės fantastikos, tačiau „Apple“ panašu, kad rimtai svarsto žengti į šią rinką. Nors „Apple“ retai skuba pateikti naujas technologijas į rinką, atrodo neišvengiama, kad kažkuriuo metu pamatysime sulankstomą „iPhone“. Daugelis „Apple“ gerbėjų įskaitant ir bendrovės įkūrėją Steve'as Wozniakas itin laukia tokio „iPhone“. modelio.

Mes matėme, net kelis sulankstomo „iPhone“ koncepcinių vaizdų, įskaitant aukščiau pateiktą iš „Foldable News“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!