Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/74838/debiutavo-xiaomi-mi-10t-lite/spausdinti/

Debiutavo „Xiaomi Mi 10T Lite“

Publikuota: 2020-10-03 13:07
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Xiaomi“ iškilmingai pristatė šiek tiek pigesnius „Mi 10T“ ir „Mi 10T Pro“ flagmanus, besitaikančius į nuosaikiausiai įkainotų šiųmečių aukščiausios klasės įrenginių kategoriją, tačiau šiek tiek nuošalyje liko ir prožektorių šviesos išvengė kartu pristatytas biudžetinis „Xiaomi Mi 10T Lite“, slepiantis ne ką mažiau staigmenų.

Debiutavo „Xiaomi Mi 10T Lite“

Išmaniojo dizainas labai primena neseniai debiutavusį „Poco X3“ – stiklinėje spalvotoje nugarėlėje įtaisytas tos pačios nupjauto apskritimo formos kamerų modulis. Priekinėje dalyje sutinkame 6,67 colio įstrižainės FullHD+ raiškos ekraną. Jis, kaip ir brangesniuose „Mi 10T“, gaminamas naudojant jau senstelėjusią IPS LCD technologiją, tačiau gali pasigirti tokios klasės išmaniesiems neįprastai dideliu 120Hz atsinaujinimo dažnius, kuris gali kisti priklausomai ekrane atvaizduojamo turinio ir taip taupyti bateriją. Be to, ekranas turi HDR10+ sertifikatą ir pakankamai didelį 450 nitų šviesumą.

Vaizdo įrašais ar filmais tokiame puikiame ekrane padės džiaugtis dvigubi stereo garsiakalbiai, jau dinozauru tampanti 3,5mm ausinių jungtis ir „Hi–Res Audio“ sertifikatas.

Didele staigmena tapo „Xiaomi Mi 10T Lite“ debiutavęs „Snapdragon 750G“ procesorius, įsitaisęs tarp aukštesnės klasės alternatyva flagmaniniams lustams tituluojamo „Snapdragon 765G“ ir biudžetinių telefonų rojaus „Snapdragon 730G“, už kurį naujokas galingesnis 20%, o jo grafikos plokštė – 10 %. Ne stebuklas, bet vis tiek žingsnis į priekį, turint galvoje, kad procesorius gaminamas ne pagal pačią pažangiausią 8 nm technologiją.

Naujasis Snapdragonas taip pat turi integruotą 5G modemą, leisiantį džiaugtis itin greitu internetu. Standartiškai „Xiaomi Mi 10T Lite“ komplektuojamas su 6GB operatyviosios ir 64 GB vidinės atminties, tačiau siūloma ir 128 GB opcija.

Naujasis biudžetinio segmento karalius aprūpintas keturių galinių objektyvų komplektu, kurį sudaro plačios f/1.7 64 MP pagrindinis, 8 MP itin plataus kampo, 2 MP macro ir 2 MP gylio jutikliai. Asmenukės patikėtos 16 MP priekinei kamerai.

„Xiaomi Mi 10T Lite“ nenori vartotojų nuvilti prasta ištverme, todėl viduje slepia nemažą 4820 mAh bateriją, kuri, kaip ir „Mi 10T“ atveju, įkraunama greituoju 33 W laidiniu įkrovikliu. Deja, belaidžio įkrovimo galimybė buvo rezervuota aukštesnės klasės telefonams.

Tačiau neabejotinai svarbiausias „Xiaomi Mi 10T Lite“ ginklas, ant menčių paguldantis praktiškai visus konkurentus, yra sunkiai suvokiama kaina. Už bazinį 6/64 GB variantą prašoma vos 279 eurų, o spalio 13 dieną vykstančio išpardavimo metu – vos 249 eurų. Tuo metu prabangesnė 6/128 GB versija atsieis jau ne tokius patrauklius 330 eurų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!